26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Karnavalın Tarihi Belli Oldu…

Karnavalın Tarihi Belli Oldu…

Yurtiçinden ve yurtdışından on binlerce kişiyi “dostluk ve sevgi” çatısı altında buluşturan “Nisan’da Adana’da-Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı”nın 7’ncisi 3-7 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek.

Karnavalın “simgesi” durumundaki kostümlü kortej geçişi de yüzbinlerin katılımıyla 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Türkiye’nin ilk ve tek karnavalı olarak dünyanın sayılı karnavalları arasına girmeyi başaran “Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nda” eğlenceli etkinliklerin yanında çok sayıda kültürel ve sanatsal aktivite de yer alacak. Önümüzdeki yıl karnavala katılanları ayrıca sürprizler de bekliyor olacak.

Geçtiğimiz yıl 100 bini Adana dışından olmak üzere yaklaşık 1,5 milyon kişinin Adana sokaklarında buluştuğu karnavala, her yıl olduğu gibi yine binlerce kişinin katılması bekleniyor. Baharı müjdeleyen portakal çiçekleri kokularının eşliğinde büyük coşkuyu yaşamak isteyenlerin otel ve ulaşım rezervasyonlarını ise şimdiden yapmaları öneriliyor. Karnaval, süresince kentin hemen her yerinde; sokak gösterileri, dans gösterileri, üniversite müzik gruplarının konserleri, halk oyunları gösterileri, bando gösterileri spor müsabakaları ile bireysel sokak gösterileri yerinde izlenebilecek. Ayrıca sokaklarda açılan standlarda Adana’ya özgü herşeyi bulmak mümkün olacak ve kentte ekonomik canlılık da yaşanacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir