26 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Bülent Çelikten Yazdı…

Bülent Çelikten Yazdı…

Demokrasi, herkesin görüşlerini özgürce açıklayabildiği, düşüncelerinin propagandasını yapabildiği, kendisine, hiçbir baskı olmadan taraftar toplayabildiği yönetim biçimi olduğunu daha önce belirtmiştim. Görüşlere, düşüncelere asla sınır konamaz. Demokrasilerde bir ideolojinin düşünceleri, kitlelere zorla dayatılamaz. Bir tek ideolojinin egemen olduğu toplumlarda demokrasiden söz edilemez diye ifade etmiştim.

**********

Fakat demokrasimizde siyaset yapanları anlamak mümkün değil, Saatlik, Günlük siyaset ile birbirlerinin gözünün içine baka. baka adeta siyasi yalakalık yaparak şerefe diyorlar.

***********

Siyasette Duruş ve siyasi ahlakın olduğundan kimse söz edemez, güneş nerden doğdu oraya koşarak şerefe diyorlar

************

Dün, Dündür, Bugün Bugündür edebiyatı ile siyaset yaparak şerefe diyorlar

************

Siyaseti bir beklenti, Siyaseti rant kapısı olarak görmeye devam edip şerefe diyorlar

***********

Siyasette duruşun olmadığı, particiliğin kalmadığı bir dönemden geçerek şerefe diyerek diyorlar

***********

Siyasette kimin ne görüşü olursa olsun birbirlerinin gözünün içine bak, baka siyasi yalakalık,döneklik yaparak, şerefe demeye devam ediyor

*************

Siyasette yalakalık döneklik kol gezerken, siyasi yalakalık ile siyasi dönekliği karıştırdığımızda yeni tanım ortaya çıkıyor bunun adı da siyasi Siyasi alkolizm şerefe demek.(yani bana ne, ne olursa olsun kim ne yaparsa yapsın ben herkesin yanındayım, benim cebim dolsun mantığı)

************

Siyasette tamamen zıt görüşlü partiler vardır dünya yerinden oynasa mümküm değil bunlar bir araya gelmez desiniz. Ama şerefe mantığı ile bir araya gelip şerefe diyorlar.

***********

Siyasette kazın ayağı öyle olmadığı gün yüzü kadar ortada, vatandaş sanki sağılacak inekmiş gibi siyasi arenada birbirlerinin aleyhine atıp tutarlar, sonrada siz kötü olduğunuzla kalırsınız. Onlar ise sizi kötü ettiğiyle bırakır ve en önemlisii atıp tuttuğu kişiler ile can ciğer dost olarak şerefe derler.

Öte Yandan Dünya görüşü tamamen bir,birlerine zıt olmasına rağmen Kendilerine atıp tutmalarına rağmen kol,kola girerek siyasi şerefe derler.İşte bizim siyasetmiz bu, İşte canım ülkemin siyaseti bu…??? “Şimdiye kadar şerefe demedim bundan sonra ‘da şerefe Demem, diyememde”.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir