29 Nisan 2024 , Pazartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / “DEM SANAT”IN KONSER HEYECANI…

“DEM SANAT”IN KONSER HEYECANI…

Dem Kültür ve Sanat Derneği, Türk Halk Müziği konseri verdi.
Çukurova Üniversitesi’nde Türk Halk Müziği Koro Şefi olan ve aynı zamanda Dem Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını da yürüten Özgür Peker, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde verdikleri konser sonrasında açıklamalarda bulundu. Peker, derneklerinin kuruluş amacına yönelik olarak, “Türkü dostluğu başlangıç noktamız. Zaman içerisinde sanatın diğer alanlarına ve kültürümüzün çeşitli konularına yönelik çalışmalar da yapmayı planlıyoruz” dedi. Peker, Dem Sanat’ın kuruluşundan bu yana dostluk, sevgi, geçmiş, gelecek ve türkü ile yoğrulduğunu söyleyerek yaptıkları müzikle Anadolu’yu, Çukurova’yı ve Adana’yı anlattıklarını söyledi.
Çukurova’nın bereketli topraklarından çıkmış nice büyük sanatçı olduğunu, kendilerinin de onların izinden yürümeye çalıştıklarını anlatan Peker, “Bu topraklarda yüzyıllardır var olan kederi, acıyı, neşeyi ve coşkuyu, sevgiyi yaptığımız sanata yansıtıyor, elimizin altında var olan bu zengin kültürel birikimi gelecek kuşaklara aktarmak için çabalıyoruz. Tüm bunların sonucunda da böyle bir konser vermeyi amaçladık” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir