30 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / ‘Anneler koşulsuz sevginin mimarıdır’

‘Anneler koşulsuz sevginin mimarıdır’

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, koşulsuz sevginin mimarı olan annelerin, Türkiye’de korona virüs salgınının kontrol altına alınmasında bile öncü rol üstlendiklerini söyledi.
Bütün kadınların anneler gününü kutlayan Esendemir, alın teri dökerek başarıları ve eserleri ile konuşulan annelerin medya sektörünün de amiral gemisi olduğunu vurguladı.
Esendemir, “Türkiye’deki olumsuz hayat koşullarına rağmen her sektörde olduğu gibi radyo, televizyon, gazete ve İnternet yayıncılığında dirsek çürüten, evini ihmal eden anneleri de görürsünüz. Girdikleri medya sektöründen tüm olumsuz şartlara rağmen ayrılamayan kadınlarımız , annelerimiz vardır. İş yerleri onlar için hem geçim teknesidir, hem kreştir. Ana okullarının çalışma saatlerine uyum sağlayamayan birçok medya sorumlusu anne, çocuklarını kurumlarına getirerek küçük yaşlardan itibaren analı çocuklu çalışmanın yorgunluğunu yaşarlar.” dedi

Sevmek, öpmek, koklamak ve sarılmak gibi duyguların anne ile anlam kazandığını belirten Esendemir, şöyle konuştu: “Bıkmadan sıkılmadan karınlarında dokuz ay boyunca taşırlar bizi. Kendimize güvenmediğimiz anlarda bile bize en çok güvenen, bizi en çok destekleyen onlardır. Hayat boyu koşulsuz ve şartsız severler. Bugün anneler günü, varlığımızı borçlu olduğumuz ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz annelerimizin günü. Bugün toplumun en büyük yükünü çeken kim derseniz ben anne derim. Çocukluğumuzdan itibaren her derdimizde yüreği sızlayan başarılarımızla gözleri mutluluk gözyaşı döken annelerimizin hakkı ödenemez.”

Korona virüsün etkisi altına giren Türkiye’de annelerin otoriter davranışlarının göz ardı edilemeyeceğini dile getiren Cafer Esendemir, şunları kaydetti: “Eğer korona virüste başarı ile mücadele var ise bunda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun yanı sıra evlerde adeta sıkıyönetim uygulayan annelerin de büyük payının olduğunu unutmayalım. Evlere kapanmadaki otoriter davranışlar, anne titizliği başarının en büyük halkalarından birisidir. Ülkemizde her yıl resmi olarak kutlanan ancak resmi tatil olmayan annelerimizin bu gününde onları sevgi ve saygı ile anıyor, ellerinden öpüyorum. Şehit anneleri başta olmak üzere ebediyete intikal eden tüm annelerimizi rahmetle anıyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir