24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Çevre / ZEKİ ALASYA’DA GİTTİ

ZEKİ ALASYA’DA GİTTİ

Türk tiyatro ve sinemasının önde gelen isimlerinden Zeki Alasya hayatını kaybetti.
Karaciğer rahatsızlığı yüzünden 22 Nisan’dan bu yana hastanede tedavi gören Zeki Alasya bugün 10: 32’de hayata gözlerini yumdu.
18 Nisan 1943 doğumlu olan Alasya 72 yaşındaydı.
Robert Koleji’den mezun olan Zeki Alasya tiyatroya Milli Türk Talebe Birliği Tiyatrosu’nda amatör olarak başladı.
Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında yer alan Alasya 1973’te filmlerde oynamaya başladı ve Metin Akpınar ile bir ikili oluşturdular.
1998’de Devlet Sanatçısı unvanı alan Alasya, bir çok sinema filminin yanı sıra çok sayıda televizyon dizisinde de oynamıştı.
BBC Türkçe’ye konuşan Müjdat Gezen Alasya için şunları söyledi;
“Hastaneye gittiğimde iştahı hiç yoktu. Rengi sarıydı. Ben çok kötü oldum. Zeki’yi çok severdim. Kardeşten çok severdim. Aktörlüğünü, ne kadar iyi bir oyuncu olduğunu anlatacak değilim şimdi. Çok iyi bir oyuncuydu ama çok da iyi bir insan, çok iyi bir dosttu. En son Cennet Mahallesi’nde birlikte rol aldık, haftanın en az iki günü birlikteydik. Çok tatlı bir sohbeti var, hep ağzının içine bakardı insanlar.Biz 1960’lı yıllardan beri tanışıyoruz. Ben önce Metin’i tanıdım. Fatihliyim ben. Zeki de Şehzadebaşılıdır. Devekuşunu kurduklarında tanıştık. Yani 50 yıldan fazladır arkadaşız.
‘Hayatı boyunca insan biriktirdi’
Hastaneye gittiğimde konuşturamadım onu. Ağzından kelimeler zor çıkıyordu. Kızı ile eşi, Zeynep ile Julide’ye sordum durumunu. Karaciğerinde iki büyük kist olduğunu, ameliyatın imkansız olduğunu anlattılar bana. Beklenen bir şeydi bu. Çünkü karaciğerin kurtuluşu olmuyormuş.
O kadar başka bir insandı ki… Hayatı boyunca insan biriktirdi. Tanımadıklarına yardım etti. Parayla pulla işi olmazdı.
Zeki’yi bir gözümüzde acı bir gözümüzde gülümsemeyle yad edeceğiz. Bu tip insanlar kolay kolay ölmez. Eski dizileri, filmleri seyredilecek hep. Bu topluma çok güzel şeyler kattı. Asla unutulmayacak.
Yüreğim çok yaralı. Çok acılıyım. İçim yanıyor.
Tarık Akan da Zeki Alasya’nın ölümünün ardından BBC Türkçe’ye konuştu;
“Duyduğum an kendimi çok kötü hissettim. Zeki benim için çok önemli bir kişiydi. Çok önemli bir sanatçıydı. Öldüğünü duyar duymaz aklıma Metin geldi. Metin ve Zeki ayrılmaz bir ikiliydi. Muhteşem bir beraberlikleri ve dostluklarına şahit oldum yıllarca. Ben 1971’de tanıdım Zeki’yi. O zamandan beri de dostumdur. Çok önemli bir dostumuzu kaybettik, başımız sağolsun. Çok önemli, çok büyük bir sanatçıdır. Ülkem adına üzülüyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Aleyna Tilki’yle coştu….

      Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ceyhan Belediye Başkan Adayı Kadir Aydar, Aleyna Tilki’yi …

Çukurova Ödülü 2024 TYS Başkanı Özyalçıner’e verildi…

 Çukurova Ödülü 2024 Adana Yazarlarevi’nde düzenlenen törenle Türkiye Yazarlar Sendikası’na (TYS) verildi. Tören, TYS Genel …

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir