25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yumurtalık’ta badem ormanı…

Yumurtalık’ta badem ormanı…

Orman ve Su Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje ile ülkenin her bir yerindeki gelir getiren yeni ormanlar kuruluyor.

Bu anlamda Adana’nın Yumurtalık İlçesi’ne bağlı Narlıören Köyü’nde de badem ormanı kuruldu ve parsellere ayrılan alanlar kura ile 55 aileye dağıtıldı.

Konu hakkında edinilen bilgiye göre, ‘5 bin köye 5 bin orman’ projesinin özellikle orman köylerinde yaşayan yurttaşlara ek gelir getirmeyi hedeflediği, bu ormanlardan üretilen ürünlerin ise projede o bölgenin halkına dağıtılmasının hedeflendiği kaydedildi. Adana’nın Yumurtalık İlçesi Narlıören Köyü’nde de 55 aileye parseller bölünerek dağıtıldı.

7 BİN 425 BADEM FİDANI DİKİLDİ Yumurtalık ilçesinde kurulan badem ormanı 275 dekar alanda tesis edilerek 7 bin 425 adet badem fidanı dikildi. 135 adet fidandan oluşacak şekilde parsellenerek 55 orman köylüsüne dağıtıldı. Kura sonucu hak sahiplerine sertifikaları verildi. Sertifikalarını alan orman köylüleri burada yetişen bademlerin gelirine sahip oluyor.

BAKANLI K YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMA

Konu hakkında basına açıklamalarda bulunan Orman Bakanlığı yetkilileri, ormanın milletin gelir kapısı olduğunu kaydedip yeni projeler geliştirdiklerini söylediler. Yetkililer, ‘Biz bir yandan orman varlığımızı koruyup artırmaya çalışırken bir yandan da orman köylülerimizin ekonomik anlamda kalkınmalarını sağlamak için bazı projeler geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. ‘5 Bin Köye 5 Bin Orman’ projemiz ile hem gelir getirici türlerden oluşan yeni orman alanları tesis ediyoruz hem de buradan elde edilen gelirleri orman köylülerimize bırakıyoruz. Böylece onların gelir düzeylerini artırmayı hedefliyoruz. Bakanlık olarak buna benzer projeler geliştirmeye ve uygulamaya devam edeceğiz’ sözleriyle görüşlerini dile getirdiler.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir