19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / ”Yoksulluğu kadınlarla yeneceğiz”…

”Yoksulluğu kadınlarla yeneceğiz”…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Adana’daki ön seçiminde birinci olan milletvekili aday adayı Elif Doğan Türkmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmesi halinde kadınların iş dünyasında çoğalması için çalışacağını belirterek “İş dünyasında girişimci 5 kadının çalışması, 15 kişinin yoksulluğunun çözümünü sağlıyor. Asıl ve birinci hedefim gerçek anlamda işsizlik sorununa çözüm bulmak ve kadınların da iş dünyasında daha çok yer almasını sağlamak” dedi.

57 milletvekili aday adayının yarıştığı ön seçimde 9 bin 138 üyenin oyunu alarak ön seçim yarışında birinci olan Elif Doğan Türkmen, İHA muhabirinin sorularını yanıtladı. Uzun yıllar Adana’nın tüm sorunlarını takip ettiğini ve birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını belirten Türkmen, kentin tüm sorunlarına vakıf olduğunu anlattı.

Temayül yoklamasında elde ettiği birinciliğin birkaç aylık çalışma sayesinde olmadığını dile getiren Elif Doğan Türkmen, 29 yıldan bu yana CHP’de emek harcadığını, eşi ve ailesinin de bu kazanımlarda katkıları olduğunu kaydetti. Artık hedefin birincilik, ikincilik, üçüncülük değil, tüm teşkilatla CHP’yi Adana’da birinci parti yapmak olduğunu vurgulayan Türkmen, “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran bir parti. Ön seçimlerle birlikte bir demokrasi şöleni başlattık. Sadece CHP değil, bence bu demokrasi şöleni tüm Türkiye’de başlatılan bir şölendi. Çünkü son yıllarda yaşanan hükümet politikalarıyla Türkiye’de gerçek anlamda bir sıkıntı var. Çıkarılan yasalarla özgürlükler kısıtlanıyor. Tam da böyle bir noktada biz CHP’liler olarak dedik ki, özgürlükler bu ülkede yaşanacaksa bunun ocağı CHP’dir. CHP’de başlayan bu demokratik şölen inanıyorum ki Türkiye’nin her noktasına yayılacak ve ondan sonra Türkiye demokratik ilkelerle yönetilen, özgürlük türküleri söylenen bir ülke olacak” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir