25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / YILMAZ GÜNEY UNUTULMADI…

YILMAZ GÜNEY UNUTULMADI…

Çukurova Belediyesi Yılmaz Güney’i unutmadı‏
Çukurova Belediyesi, 30 yıl önce Paris’te ölen Adanalı ünlü sinemacı Yılmaz Güney için özel bir etkinlik düzenliyor. Hayatı sinema olan Yılmaz Güney için ölüm gününde Çukurova Belediyesi büyük bir anma töreni gerçekleştirecek.
8 Eylül 2014 Pazartesi 16:27
Yazdır

Adanalı ünlü sinema oyuncusu, yönetmen ve yazar Yılmaz Güney memleketinde 30 yıl sonra büyük bir etkinlikle anılıyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla hazırlığı yapılan etkinlik Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’ndaki yürüyüşle başlayacak. Sanatçının öldüğü gün olan 9 Eylül günü saat 19.00’da başlayacak yürüyüşe büyük bir katılım olması bekleniyor.

ÇİRKİN KRAL UNUTULAMAZ

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’da doğmuş, Adana’nın suyunu içmiş, sinemaya Adana’da merak sarıp yola çıkmış çok değerli bir insanı anıyor olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Çetin, ‘’Çirkin Kral özgün oyunculuğu, cesur kişiliğine uygun üstlendiği rolleri, toplumcu bakış açısı, yönetmenliği, senaristliği ve ezilenlerden yana olan duruşuyla Türkiye’nin kalbindedir ve unutulamaz’’ dedi.

DOĞAL PARK’TA GÖSTERİ

Yılmaz Güney için Kenan Evren Kapalı Semt Pazarı’nda başlayacak yürüyüş Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Doğal Park’ta bitecek ve burada asıl etkinlik başlayacak. ‘’Yılmaz Güney’i Anma ve Anlama’’ adıyla gerçekleşecek etkinliğe Adana dışından da bazı aydınların katılması bekleniyor. Doğal Park Amfi Tiyatro’da Yılmaz Güney’in otobiyografisi, filmografisi gösterilecek ve sanatçı ile ilgili anılar paylaşılacak.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir