23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Yılmaz Güney, Seyhan’da anıldı…

Yılmaz Güney, Seyhan’da anıldı…

Türk sinemasının ‘Çirkin Kral’ı Yılmaz Güney, 79’uncu doğum gününde, Adana’nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi’nin düzenlediği bir etkinlikle anıldı.
Seyhan Belediyesi’nin Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlediği kutlama programına CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adanalı sinema sanatçısı Aytaç Arman’ın yanı sıra Bahar Öztan, Yeşilçam’ın emektar karakter oyuncularından Yavuz Karakaş da katıldı
Doğum günü etkinliğinde Adanalı fotoğraf sanatçısı ve koleksiyoner Serdar Kürkbabaoğlu’nun, Yılmaz Güney’in orijinal film afişlerinin yer aldığı ‘İyi ki doğdun ‘Çirkin Kral’ adlı sergi açıldı. 60’lı yıllardan günümüze 2 bin 500’ü aşkın orijinal film afişi koleksiyonu bulunan Kürkbabaoğlu’nun sergisinde Yılmaz Güney’in 42 orijinal film arşivi yer aldı. Ayrıca ‘Yılmaz’ adlı belgesel film gösterimi de yapıldı.
Etkinlikte konuşan Adanalı sinema sanatçısı Aytaç Arman emeği geçenlere teşekkür ederken Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise şöyle konuştu:

“Yılmaz Güney, dünya sinemacısı, dünya sanatçısıdır. Dünyada en önemli oyunculardan, yönetmenlerinden bir tanesidir. Aslında biraz az geliyor. Dünyanın en harika insanlarından bir tanesidir. Nereden bakarsanız bakın Yılmaz Güney’i görürsünüz. Biz direnmeyi, emekten yana olmayı, halktan yana olmayı Yılmaz Güney’den öğrendik. Yılmaz Güney filmlerinden öğrendik. Biz kendisini bir kez daha anıyoruz. İyi ki Doğdun Çirkin Kral.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir