25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yerel Seçimde Ceyhan’da Dengeler Değişebilir…

Yerel Seçimde Ceyhan’da Dengeler Değişebilir…

Daha önce MHP’de olan, sonra Ak Partiye geçen Ceyhan Belediye Başkanlığı, Ak Partili Alemdar Öztürk’ün görevden alınması sonucu Başkanvekili Ak Partili Ali Alper Boydak tarafından yönetiliyor. Son seçimde 30 bine yakın oy alarak Başkanlığı Kazanan Ak Partide bir kez daha Başkanlığı kazanmak hedefleniyor. Mevcut Başkanvekili Ali Alper Boydak’ın da Ceyhan Belediye Başkanlığı için partisinden aday adaylığı başvurusu yaptığı Ak Parti de çok sayıda isim bu göreve talip. Erol Kahraman, Saim Çatarak ve Mustafa Baş iddialı adaylar arasında yer alıyor. CHP’de ise Ak Partinin 30 bine yaklaşan oyunu geçecek aday arayışı hakim. Kadir Aydar Selahattin Menteş ve Selçuk Kanlı Ceyhan CHP’de isimleri sıkça konuşulanlar arasında yer alıyor. Son yerel seçimde 21 bin oy alan CHP’de özellikle 29 bin oy alan Ak Partiyi geçmek için tüm kesimleri kucaklayabilecek, partiye ek oy kazandırabilecek isim üzerinde yoğunlaşılıyor. İYİ Parti’nin nasıl bir yol izleyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Dengeleri değiştirebilecek kadar oyu olan İYİ Parti’de nasıl yol izleneceği önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Belki de Belediye Başkanlığı konusunda belirleyici olacak olan İYİ Parti’de kendi adayıyla mı ittifak yaparak mı seçime girecek bunu ilerleyen günler gösterecek.
Ceyhan’da HDP 15 bin civarındaki oyuyla bir diğer kilit parti konumunda olurken, HDP seçmeni oy vermek için ikna eden ismin ipi göğüsleyebileceği yorumları yapılıyor. Ceyhan CHP’de ise Selçuk Kanlı’nın adaylığının özellikle solu bütünleştirebileceği yorumları yapılırken, Kadir Aydar, Selahattin Menteş isimlerinin de toparlayıcı olabileceği değerlendiriliyor. Ak Parti’de Aralık ortasına kadar aday ismi açıklanması beklenirken, CHP’nin de Aralık ayı içinde adayını kamuoyuna duyuracağı belirtiliyor.AHM.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir