19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / “Yerel basını öldürmeyin”

“Yerel basını öldürmeyin”

Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf genelgesine tepki gösteren Adanalı gazeteciler dün Basın Anıtı önünde bir açıklama yaparak bu yanlış karardan dönülmesi çağrısında bulundular. Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti adına yapılan ortak açıklamada “Haberden tasarruf olunmaz” ifadeleri kullanılarak yetkilileri bu yanlıştan dönmeye çağrıldı.
BASINA DARBE VURULUYOR
TGS adına Adana Şube Başkanı Salim Büyükkaya ile ÇGC adına ise Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer birer açıklama yaparak genelgenin yerel basını bitirme noktasına geldiğine işaret ettiler. Büyükkaya açıklamasında “Kamu kuruluşlarına gazete aldırmayarak yapılacak tasarruf devede kulak bile olmayacaktır. Eğer tasarruf ile ekonomik sorunların çözüleceği düşünülüyorsa tasarruf yapılacak kalemlerin yeniden belirlenmesine ihtiyaç vardır.
Türkiye Gazeteciler Sendikası olarak bu genelgenin iptalini istiyoruz.” Dedi. ÇGC adına konuşan Saygıdeğer ise “Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kamu kurum ve kuruluşlarınca mevzuattan kaynaklanan zorunluluklar gereği yapılan veya kurum faaliyetleri ile doğrudan ilgili olan tanıtım giderleri hariç olmak üzere basın ve yayın organlarına ilan veya reklam verilmeyecek olması basına indirilen darbedir” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir