28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Yaşar Kemal Sanat Günleri Sona Erdi…

Yaşar Kemal Sanat Günleri Sona Erdi…

Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı iş birliği ile Adana’da bu yıl 2.si gerçekleşen “Yaşar Kemal Sanat Günleri”ne bu yıl Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi de katkıda bulundu. 6 hafta süren sanat günlerde bu yılda amaç aynı; gençliğin Çukurova’nın özelliklerine, doğaya ve sanata duyarlığını geliştirmek, onlara rekabete yönelmeden çevrelerine, doğaya yeniden bakarak, bölgelerini daha iyi tanıyarak yaratıcılıklarını ifade etmelerine olanak sağlamak. 1,5 ay süren etkinliklerde röportaj, kısa film yapımı ve kapak tasarımı konularında atölyeler düzenlendi. Lise öğrencileri Yaşar Kemal’in Hüyükteki Nar Ağacı romanından yola çıkarak gözlemlerini, algı ve yorumlarını farklı bir sanat diliyle aktardılar. Röportaj ve kısa filmler bu değişim öyküsünü bugünkü yaşamda izlerken atölyelere katılan gençler heyecan verici işlere imza attılar.

3 FARKLI ATÖLYEDE 6 HAFTALIK EĞİTİM

Yaşar Kemal Sanat Günleri’nde 6 hafta boyunca kısa film, kapak tasarımı ve röportaj dallarında üç farklı atölyede çalışmalar sürdürüldü. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yürütülen röportaj atölyesine 100 genç katıldı. Seçilen 23 röportaj kitap halinde yayımlandı. Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi yürütücülüğünde 106 öğrencinin kapak tasarımlarından bir seçkide Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sergilendi. Akdeniz Film eşgüdümünde Zafer Özgentürk tarafından yürütülen kısa film atölyesinde 79 gencin çalışmaları bir belgesel, dört kurmaca film halinde derlendi. Film, son gün aynı merkezde gösterildi.
“YİĞİDİN EYİSİ SÖZÜNDEN OLUR”
Yaşar Kemal Vakfı, Karacaoğlan’ın “Yiğidin Eyisi Sözünden Olur” dizesi ile adlandırdığı sergide Vakfa armağan fotoğraflardan bir seçki ile yazarın hayatından kesitler sundu. Halide Edip, Azra Erhat, Orhan Kemal, Sabahattin Eyüpoğlu, Âşık Veysel, Türkan Şoray, Tarkan ile fotoğraflar gibi Vakfa armağan edilen kareler bu sergilendi ve Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde bir hafta boyu gezilebilecek.

KARDEŞ TÜRKÜLER KONSERİ

Yaşar Kemal Sanat Günleri, Kardeş Türküler’in konseriyle sona erdi. Etkinliklerde bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Yaşar Kemal gibi önemli bir isimi memleketinde anmaktan dolayı büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi. Başkan Karalar,” Bu yıl Belediyemiz, Yaşar Kemal Vakfı ve Çukurova Üniversitesi ile işbirliği içinde düzenlediğimiz ‘Yaşar Kemal Sanat Günleri’nde, hem sizlerle bir araya gelmenin mutluluğunu hem de Yaşar Kemal’in Çukurova’sında kültür ve sanat çalışmalarımızı çoğaltmanın sevinci yaşıyoruz. Bu coğrafyanın kültürel zenginliğini, yaratıcılığını gençlerle ileriye taşımayı, dünyaya yeniden tanıtmayı bir görev kabul ediyoruz. Çukurova’yı, ırgatlığı, ağalığı, ızdırabı onun kadar güzel anlatan bir sanatçımız olmadı. 2’ncisini yapmaktan onur duyduğumuz Yaşar Kemal’in büyüklüğü bu salonu dolduranlardan bellidir” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

ÇGC Kupalı At Koşusu Bugün Koşulacak…

1400 kumda 58 kilo 3 yaşlı İngiliz atlarının katılacağı koşuda birincilik ödülü 440 Bin Tl. …

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir