19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Yaşar Kemal Adana’da anıldı…

Yaşar Kemal Adana’da anıldı…

Türk Tabipler Birliğince düzenlenen “Ölümsüzlüğünün Birinci Yılında Yaşar Kemal Dostlarıyla Buluşuyor” etkinliği Adana’da yapıldı.

Türk Tabipler Birliği Adana Şube Başkanı Neslihan Önenli Mungan, Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Adanalı olan Yaşar Kemal’i kendi memleketinde anmaktan ve anlatmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yaşar Kemal’in Türkçe’yi en güzel kullanan, Anadolu’yu ve Anadolu insanını en güzel tasvir eden yazarların başında geldiğini dile getiren Mungan, “Oğlum ABD’de üniversite sınavlarına girdiğinde ona ‘Ülkeni kısaca anlatabilir misin’ diye sorduklarında, ‘Yaşar Kemal gibi dilimizi bu kadar güzel kullanan bir yazarın yetiştiği bir ülkeden geliyorum’ demişti. O, sadece Türkiye için değil, dünya için bir kültür hazinesi” diye konuştu.

Programa konuşmacı olarak katılan gazeteci yazar Selahattin Duman, yazar Hasan Özkılıç ile yazar Arif Keskiner, Yaşar Kemal’le ilgili anılarını ve yazarın kişiliğiyle ilgili bilgilerini paylaştı.

Programa Yaşar Kemal’in eşi Tilda Kemal de katıldı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir