19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Çevre / Yandaşa kıyak, vatandaşa işsizlik…

Yandaşa kıyak, vatandaşa işsizlik…

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Türkiye en büyük sorunu işsizlikle mücadele ederken, AKP hükümetleri döneminde “adam kayırmacılık” yoluyla yapılan atamaları mercek altına aldı.

Elif Doğan TÜRKMEN, tüm Bakanlara tek tek sordu: 2002’den bu yana personel alımlarınızı hangi kriterlere göre yaptınız?

YAZIK BU ÜLKENİN GELECEĞİNİ HARCIYORSUNUZ

Bir tarım ve sanayi kenti olmasına rağmen yıllardır işsizlik sorunu ile mücadele eden Adana’nın bu derdini Meclis gündeminden hiç düşürmeyen Elif Doğan TÜRKMEN, “Hükümetin asli görevi işsizlik sorununa çözüm üretmek iken, hükümet yetkilileri, adam kayırmacılık yoluyla yandaşlarını sebeplendirme peşindeler, son 15 yıldır, uzayan kol bizden olsun zihniyetiyle devletin tüm kadrolarını istila ediyorlar ” dedi.

YANDAŞA KIYAK, VATANDAŞA İŞSİZLİK

TÜRKMEN, bütün Bakanlıkların cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde, sınavsız göreve başlatılan personel sayılarını, sınavla atanan personelin hangi sınavlara tabi tutulduğu ve hangi kriterler ile değerlendirildiği ve hiçbir sınava tabi tutulmadan görevlerinde yükseltilen personelin sayısal verilerini istedi.

TORPİLLE ALIP KHK İLE ATTILAR

Bakanlardan ayrıca, yıllar bazında yapılan disiplin soruşturmaları ve KHK’lar ile görevden ilişiği kesilen personel sayılarını da talep eden Elif Doğan TÜRKMEN, “torpille aldıklarını KHK’lar ile attılar, ama işin üzücü tarafı, ganimeti fırsat bilip kurunun yanında yaşı da yaktılar, devlette görevli tüm muhaliflerin kökünü kazımak suretiyle kadro değişimine gittiler” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir