23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Vatandaş Uyuşturucu ile Daha Etkin Mücadele Etmemizi İstiyor…

Vatandaş Uyuşturucu ile Daha Etkin Mücadele Etmemizi İstiyor…

Adana Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Adana Valisi Mustafa Büyük’ün başkanlığında gerçekleştirildi. Valilikteki toplantıda, ilgili kurumlar uyuşturucuya yönelik mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları sundu.
Adana Valisi Mustafa Büyük, toplantıda yaptığı konuşmada, gittikleri yerlerde karşılaştıkları toplumun her kesiminden birçok insanın uyuşturucuyla mücadeleye yönelik daha çok çaba göstermelerini talep ettiğini kaydetti. Bu nedenle daha çok çalışarak uyuşturucuyla mücadele etmek zorunda olduklarının altını çizen Vali Büyük “Elde ettiğimiz verilerde uyuşturucu arzıyla ilgili rakamlardaki düşüşlerde bir olumluluk görüyoruz ama tedaviye başlayanlar, cezai işlem görenler ve infazla ilgili rakamlara baktığımız zaman bunlar da artarak devam ediyor. Bu konularla ilgili arkadaşlarımdan genel manada bir yıl sonu değerlendirmesine yönelik ilk kurul toplantısına sunarak bizlere önerileri varsa bunları da dikkate alacağımız, yeni yapılacak işlev konusunda tekliflerini alacağız” şeklinde konuştu.
Adana Başsavcısı Ali Yeldan, uyuşturucuyla mücadele kapsamında 16 maddelik öneri listesi sundu. Uyuşturucunun evrensel bir sorun olduğunu hatırlatan Yeldan, “Her gün doğrudan bize veya kolluk birimlerine uyuşturucu madde temin için anne baba akrabalarından para almak için onlara çeşitli şekillerde baskı yapan tehditte bulunan bir evladın şikayeti geliyor. Her gün bu tip vakalarla karşı karşıyayız. Anne babalar uyuşturucu bağımlısı çocukların kendilerine yaptıklarından dolayı onların tutuklanmasına hatta daha ağır tedbirlerle karşı karşı bırakılmasını talep ediyor. Bu, insanlık açısından da zor ve üzüntü verici durum. Bu kişilerin suçlu olarak değil de hasta olarak görülmesi işimizi kolaylaştıracak. Sadece tıbbi değil, sosyal ve psikolojik desteğin de artırılması gerek. Tedavi noktasında da AMATEM ve ÇAMATEM kapasiteleri artırılmalı” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir