28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali ve Belediye Başkanları o imzayı attı…

Vali ve Belediye Başkanları o imzayı attı…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından yürütülen “2020 Yılı Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen projeler, Vali Süleyman Elban’ın başkanlığında gerçekleştirilen törenle imzalandı.
Valilik makam toplantı salonunda gerçekleştirilen imza törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Vali Yardımcısı Zafer Öz, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ile ilgili yetkililer katıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesinin “Ali Münif Yeğenağa Sokak Sağlıklaştırılması II. Etap Uygulama Projeleri”, Yüreğir Belediyesinin “Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatları Merkezi Projesi”, Adana Valiliği Yatırım, İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Seyhan Belediyesinin ortaklığındaki “Tarihi Tepebağ Konakları Projesi” ile Aladağ Belediye Başkanlığının “Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi”nin imza töreninin gerçekleşmesinin ardından projelerle ilgili değerlendirmede bulunan Vali Elban, “Gerçekleştireceğimiz projelerle kentimizin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini ön plana çıkarmayı, Adana’mızın dillere destan lezzetlerini tüm ülkemize hatta tüm dünyaya daha yakından tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu sebeple; Ramazanoğlu Beyliği’nin hüküm sürdüğü ve önemli eser bıraktığı Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde iyileştirme yapacak, Çarşı ve Irmak Hamamı’nın cephelerini yenileyecek, caddenin yol, kaldırım, aydınlatma ve altyapı ihtiyacını gidereceğiz. “Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatları Merkezi Projesi”yle Yüreğir ilçemizde Yüreğir Belediyesi tarafından yapılmış ve işletilmekte olan Yüreğir Millet Bahçesi’nin içinde “Adana Yöresel Ürünler ve Mutfak Sanatları Merkezi”ni kurarak Adana’nın gastronomik ürünlerinin hazırlanması, tanıtılması, yerli ve yabancı turistlere sunumunun yapılmasını sağlayacağız. Böylece ilimizin mutfak kültürünün, yöresel ürünlerinin ve el sanatları ürünlerinin kayıt altına alınarak gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağız.”dedi.
Adana Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı ile Seyhan Belediyesinin ortaklığında yürütülen “Tarihi Tepebağ Konakları Projesi”yle de Adana’nın tarihi dokusunun önemli bir parçası olan tarihi Tepebağ Mahallesi’nde çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal aktivitelerin yapılmasını mümkün kılan ve bölgenin geleneksel mimari yapısına uygun iki adet bina yapılacağını belirten Vali Elban, bu projeyle tarihi Tepebağ’ın kültür turizmi potansiyelini ortaya çıkarmayı, kentin turizm gelirini arttırmayı ve bölgede bir gezi rotası oluşturmayı sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.
Aladağ Belediye Başkanlığının “Aladağ Küp Şelaleleri Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Projesi”yle söz konusu olan şelalenin turizm altyapısını geliştirerek, Aladağ turizm destinasyonunun tanınırlığının ve katma değerini arttırmayı amaçladıklarını ifade eden Vali Elban, tüm projelerin Adana’ya hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederek, projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir