28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Süleyman Elban’dan 10 Kasım mesajı…

Vali Süleyman Elban’dan 10 Kasım mesajı…

Aziz milletimizin üzerine doğmuş en güzel güneş hiç kuşkusuz ki “Cumhuriyet”tir. Cumhuriyet ışığının yurdumuzun üzerine doğmasını sağlayan, milletimizi içinde bulunduğu karanlıktan kurtaran, ecdadımıza kanının son damlasına kadar vatanını savunma cesaretini aşılayan, Cumhuriyet’imizi kurmak için milletimizin göğsünde var olan ateşi harlayan eşsiz lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Engin düşünceleriyle bağımsızlığın, bölünmez bütünlüğün ve barış içinde bir dünya düzeninin simgeleşen ismi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiç kuşkusuz bütün insanlığın saygısını ve takdirini kazanmış bir asker, büyük bir deha ve devlet adamıdır.

O; milletimizin canından değerli bildiği vatan topraklarını parçalamaya yeltenenlere, binlerce yılda oluşturduğumuz kutsal değerleri çiğneme cüreti gösterenlere Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da gereken cevabı vererek ülkemizin yeniden doğuşuna önderlik etmiştir. Vatanımızın dört bir yandan düşman işgali altında bulunduğu en zor zamanlarda milletine umut olan Atatürk; savaş meydanlarının dışında da büyük düşünür ve devlet adamı kimliğiyle modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirerek günümüz Türkiye’sinin temellerini atmış ve silah arkadaşları ile birlikte bu topraklarda yeni bir gelecek inşa etmiştir.

Bugün geldiğimiz noktada, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda, sönmeyecek bir meşale ile aydınlattığı uygarlık yolundaki ilerleyişimize emin adımlarla devam ediyoruz. Bu yolda bizlere düşen en büyük görev; atalarımızın bu toprakları bizlere vatan kılmak amacıyla tarih boyunca verdiği mücadeleyi asla unutmamak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerini gelecek nesillerimize aktarmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş idealine uygun olarak müreffeh, dünyanın saygın ve güçlü bir ülkesi yapmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Türk ve dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük bir liderin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde onu bir kez daha saygı ve minnetle anıyor, Türk milletinin istiklali ve istikbali uğruna yaptıkları için sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Ceyhan Belediyesi’nden İslahiye’de İftar Programı…

Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem’in ilçede farklı kesimleri buluşturduğu Ramazan sofraları bu kez İslahiye’de kuruldu. …

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

ADSİAD, 14 Yeni Üye Daha Kazandı…

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir