19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban’dan İnsan hakları Günü mesajı…

Vali Elban’dan İnsan hakları Günü mesajı…

Adana Valisi Süleyman Elban, 10 Aralık ‘’Dünya İnsan Hakları Günü’’ nedeniyle mesaj yayımladı.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından “İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi”nin 10 Aralık 1948 tarihinde kabul edilmesi dolayısıyla, her yıl 10 Aralık “Dünya İnsan Hakları Günü” olarak kutlandığını anımsatan Vali Elban, şunları kaydetti:
‘’İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan eden güçlü bir irade beyanıdır. İnsanlar farklı ırklardan ve kültürlerden gelebilir, farklı değerlere sahip olabilirler. Bütün farklılıklara rağmen, insanlığın ortak paydası, bireylerin doğuştan sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerdir. Bu, onurlu bir yaşamın gereği ve en temel şartıdır.
Ülkemiz, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni 6 Nisan 1949’da imzalayarak bu husustaki hassasiyetini ilan eden ilk ülkelerden biri olmuştur. Bu tutum, devlet ve millet olarak insani değerlerin korunmasıyla insan hakları ihlallerine karşı duruşumuzun ve insanlığın ortak değerlerini birlikte koruma irademizin de açık ve net bir biçimde ifadesidir. Bununla birlikte ülkemizde son yıllarda gerçekleştirilen reformlar, insanımızın demokrasi ve özgürlük sınırlarının genişletilmesini sağlamıştır. Gerek mevzuatımızda yapılan düzenlemeler gerekse Kamu Denetçiliği Kurumu ve İnsan Hakları Kurumu gibi kurumların tesis edilmesi insan haklarının korunmasında, eşit muamele görme hakkının güvence altına alınmasında önemli mesafe almamıza imkân tanımıştır.
İnsan haklarının evrenselliğinin muhafazası, ülkemizin ulusal ve uluslararası alanda konuya bakışının vazgeçilmez temel unsurudur. Bu doğrultuda bizler de Valiliğimizce, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlarken, temel hak ve özgürlüklerini güven içerisinde kullanmalarına imkân tanıyacak ortamı oluşturmak için yoğun bir çaba içerisindeyiz.Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşamalarını temin etmek amacıyla görev yapan kolluk birimlerimiz son yıllarda almış oldukları eğitimlerle, hukuka bağlılık ve insan haklarına saygı hususlarında büyük hassasiyet kazanmışlardır. Kolluk personelimiz, artık devletin zorlayıcı gücü olarak değil; insan haklarını ve hukuk düzenini koruyan bir mekanizma olarak görev yapmaktadır.
Bugüne kadar geleneksel kültürümüzde de yer alan, insana yönelik sevgi, saygı, özgür düşünme, yardımlaşma ve paylaşma gibi olguların yanı sıra anayasal haklardan yararlanma ve anayasal kurumları sonuna kadar işletme kararlılığı ile insan haklarına ve demokrasinin temel kurallarına sadakatle bağlığımız kararlılıkla devam edecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle, yeryüzünün tüm coğrafyalarında insan onurunun, temel hak ve özgürlüklerin en yüce değerlerden biri olduğu bilincinin egemen olmasını diliyor, milletimizin ve tüm dünya insanımızın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” nün 73. yıl dönümünü en içten duygularımla kutluyorum.’’

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir