28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban’dan Çanakkale Zaferi mesajı…

Vali Elban’dan Çanakkale Zaferi mesajı…

Elban, mesajında, Çanakkale’nin vatan, millet, bayrak sevdasının inanmışlıkla ve kahramanlıkla yoğrulduğu yer olduğunu belirtti. Elban, şunları kaydetti:

‘’Bıyığı dahi terlememiş gençlerimizin, geride bıraktığı çocuklarının istikbalini düşünen babalarımızın, ateş püsküren çeliğe korkusuzca koşan göğsü iman dolu yiğitlerimizin bahçesidir Çanakkale.
Bugün bizler; hür yaşamaya ömrünü adamış aziz milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sevdasını, eşsiz bir azim ve kararlılıkla tüm dünyaya ilan ettiği bu muhteşem zaferin yıl dönümünü büyük bir onur ve mutlulukla idrak ediyoruz.
Anadolu’muz tarih boyunca nice kahramanlıklara sahne olmuştur. Hiç şüphesiz ki Çanakkale Muharebelerinde insanlığın şahit olduğu ender zaferlerden biri yaşanmış ve anaların kınalı kuzuları Çanakkale’de dev kahramanlara dönüşmüştür. Çanakkale Zaferi, hiç görmeyeceği torunları uğruna tüm benliğinden vazgeçip canını seve seve vererek şehadete koşanların zaferi, ecdadımızın esaret zincirlerinden kurtuluşunun destanıdır. Vatansız bırakılmak istenen milletimizin, imkansızı mümkün kılarak istiklali ve istikbali uğruna neler yapabileceğinin en güzel kanıtıdır.
Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur. Bugün ay yıldızlı, al bayrağımızın gölgesinde vatanımızın mukaddes topraklarında birlik ve beraberlik içinde yaşayabilmemizi Çanakkale’yi geçilmez kılan kahraman şehitlerimize borçluyuz.
Bilinmelidir ki bağımsızlık sevdası; gücünü şanlı kurtuluş tarihinden alan yüce Türk milletinin gönlünde hala canlılığını ilk günkü gibi korumaktadır. Bugün bizler de milli egemenliğimize uzanan elleri her ne olursa olsun birlik ve beraberlik duygusu içinde bertaraf ederek ecdadımızın imkansızlıklar içinde kurtardığı kutsal vatanımızı daima canımız pahasına koruyacağız. Aziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla mukaddes emanetimizi daha yükseklere taşıma gayreti verirken diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya ve yüceltmeye devam edeceğiz. Bu inancı, bu gücü içimizde taşıdığımız sürece inanıyorum ki yarınlarımız daha güzel ve daha parlak olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin üstün gayretleri sonucunda tarihe bir dönüm noktası olarak geçen 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü yürekten kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygıyla yâd ediyorum.’’

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir