29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban Yükseköğretim Öğrenci Yurdunda İncelemelerde Bulundu…

Vali Elban Yükseköğretim Öğrenci Yurdunda İncelemelerde Bulundu…

Vali Dr. Süleyman Elban, Adana’nın Sarıçam ilçesinde bulunan Kut’ul Amare Erkek Öğrenci Yurdunda incelemelerde bulundu.

Ziyarette 1326 toplam öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu hakkında yetkililerden bilgiler alan Vali Elban; Adana’nın eğitim altyapısını güçlendirecek, gençlerin fiziki standartları yüksek eğitim yuvalarında eğitim almalarını sağlayacak çalışmaları takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

2022 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonucunda ilimizde bir yükseköğretim kurumuna yerleşen toplam öğrenci sayısının 9.924 olduğunu söyleyen Vali Elban, bu öğrencilerden yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin tamamının yerleştirildiğini ve Adana’da yurt sorununun olmadığını belirtti.

Yurtlarla ilgili yapılan çok önemli yatırımlarla Adana’daki mevcut 9 yurtta öğrenci kapasitesinin 11.654’e kadar çıkarıldığını da ifade eden Vali Elban,”Adana olarak en güzel eğitim altyapımızla, öğrencilerimizin mükemmel bir konfor içerisinde konaklayacakları yurtlarımızla akademik yıla hazırız.” dedi.

Adana’ya birer emanet olarak gelen çocuklarımızın çağın gereklerine uygun, fiziki şartları yeterli ortamlarda kalmaları için azami gayret gösterdiklerini belirten Vali Elban, yeni eğitim-öğretim yılının sağlıklı bir şekilde tamamlanması için Valilik olarak bütün önlemlerin alındığını da sözlerine ekledi.

Vali Elban’ın inceleme ziyaretine Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da eşlik etti.

 

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir