29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban Robotik Kodlama ve Bilgisayar Teknolojileri Sınıflarının Açılışını Yaptı…

Vali Elban Robotik Kodlama ve Bilgisayar Teknolojileri Sınıflarının Açılışını Yaptı…

Vali Dr. Süleyman Elban, Seyhan Şehit İsmail Demir Ortaokulunda robotik kodlama ve bilgisayar teknolojileri sınıflarının açılışını gerçekleştirdi.

Seyhan Kaymakamı Mustafa Yavuz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak’ın da katıldığı açılış programında Vali Elban, bilişim ve teknoloji alanında açılışı gerçekleştirilen eğitim yuvalarının öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Programda konuşan Vali Elban, açılışı yapılan robotik ve kodlama sınıfında kodlama ve yazılım çalışmalarının yapıldığını ve geçtiğimiz yaz gerçekleştirilen TEKNOFEST yarışmalarına okulumuzun ortaokullar arasında Türkiye ikincisi olduğunu ifade etti.

Bilgisayar teknolojileri sınıfının ise PICTES projesi kapsamında yapıldığı bilgisini veren Vali Elban,”Dönem dijital çağ. Bu çağı ıskalamadan o çağı bilen, o çağı yöneten ve o çağın şartlarına uygun olarak üretim yapan nesiller yetiştirmek zorundayız. Bugün açılışını yaptığımız sınıflarımız, tüm dünyaya ‘biz de bu dijital çağda varız’ iddiamızı güttüğümüzü gösteren önemli adımlar ve çalışmalardır. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Robotik ve kodlama sınıfı ile bilgisayar teknolojileri sınıfını gezerek bilgiler alan Vali Elban, daha sonra yapımı tamamlanan okul kütüphanesinin açılışını da gerçekleştirdi.

Oldukça renkli görüntülere sahne olan Vali Elban’ın Şehit İsmail Demir Ortaokulu ziyareti öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından sona erdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Halkın İradesi Seyhan Yüzyılı’nı Başlatacak…

Adana’da “Yeni 1 Seyhan” vizyonuyla, 27 vizyon projeyle yola çıkan Cumhur İttifakı AK Parti Seyhan …

Çukurova Ödülü 2024 TYS Başkanı Özyalçıner’e verildi…

 Çukurova Ödülü 2024 Adana Yazarlarevi’nde düzenlenen törenle Türkiye Yazarlar Sendikası’na (TYS) verildi. Tören, TYS Genel …

Seyhan’da Hapis Cezası Bulunan Kişi Yakalandı…

Hüseyin Güneş olduğu belirlenen kişinin “nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme”, ” hırsızlık” ve “kamu malına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir