23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Elban Elmalı Boğazı’nda…

Vali Elban Elmalı Boğazı’nda…

Vali Süleyman Elban, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın “Elmalı Boğazı Kayak Merkezi Olmalı” çağrısına karşılık vererek bölgede incelemelerde bulundu.
Pozantı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çay, Torosların yüksek kesiminde bulunan Elmalı Boğazı’nın kayak merkezi olması halinde kış turizminin bu bölgede şaha kalkacağını belirtti.
En yoğun kar yağışı alan 2.000 rakımdaki 175 bin metrekarelik bir alana, Çukurova’nın adeta göz bebeği olacak, bölgenin turizm çıtasını yükseltecek bir kayak ve yaşam merkezi kurulması için Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın haykırışlarına Adana Valisi Süleyman Elban’dan karşılık geldi.
“FERYADIMI DUYURACAĞIM” DEMİŞTİ
Elmalı Boğazı’nın Kayak Merkezi olması için geçen yıldan bugüne bölgeye giderek defa kez açıklamalarda bulunan Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, “Bu bölgenin kayak ve yaşam merkezi olması için feryatlarım devam edecek. Şuan 30 santimetre yağdığında geldim. Yarın 50 santimetre yağdığında da geleceğim, 1 metre yağdığında da geleceğim. Feryadımı Valimize, Milletvekillerimize, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza duyuracağım” diye konuşmuştu.
VALİ ELBAN YERİNDE İNCELEDİ
Hafta sonu Pozantı’ya gelen Adana Valisi Süleyman Elban, İlçe Kaymakamı Hüseyin Aydın ve Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın organizesinde Adana-Ankara otoyoluna 11 kilometre uzaklıkta bulunan Elmalı Boğazı bölgesinde incelemelerde bulundu.
Vali Elban, Elmalı Boğazı’na yaptığı inceleme ziyaretinde yanında profesyonel bir kayakçı getirerek, bölgenin fiziksel yapısı hakkında bilgi aldı. Vali Elban bölgedeki incelemeleri sonrası, “Belediye Başkanı Mustafa Çay’ın her ortamda söylediği kadar, hatta söylediğinden de fazlası varmış. Elmalı Boğazı’na çok güzel kar yağmış ve yağan karın kalitesi de günün her saati güneş olmasına göre oldukça güzel. Burasının mutlaka değerlendirmeye alınacağını ve bu bölgede yatırım yapılabilmesi için üzerine düşeni yapacağını” söyledi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir