24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş’tan “19 Mayıs” mesajı…

Vali Demirtaş’tan “19 Mayıs” mesajı…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı.
Demirtaş Mesajında şu görüşlere yer verdi;

“Asırlardır hür yaşayan Aziz Milletimizin, kendisine vurulmak istenen esaret zincirlerini, yaktığı kurtuluş meşalesiyle eriterek yeniden şahlanışını simgeleyen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın, gurur ve coşkuyla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda, içinde bulunduğu bütün olumsuz şartlara rağmen, yeniden şahlanan Milletimiz, Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 günü, Bandırma vapuruyla Samsun’dan Anadolu topraklarına azim ve kararlılıkla adım atarak başlattığı İstiklal Mücadelesiyle, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Kadın erkek, genç yaşlı farkı olmadan, etnik köken, mezhep ayırt edilmeksizin milletin bütün fertleri, vatan savunması için omuz omuza vererek mücadele etmiş ve zafere ulaşmıştır. Türk Milletinin kendi kaderinde ve ülke yönetiminde söz sahibi olmasının miladı olan bu önemli gün, gençliğe armağan edilmiş bir bayramdır. Çünkü bir ülkenin gençliği, geleceğidir.

Güçlü ve müreffeh bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak olan en büyük zenginliğimiz, geleceğimizin teminatı, umudumuz; çocuklarımız ve gençlerimizdir. Unutmamalıyız ki ancak gençlerine güvenen, onları en iyi şekilde yetiştiren milletler ilelebet mevcudiyetlerini koruyabilir ve sürdürebilirler. Bugün Türkiye, yarınlarına güvenle bakan, umutları ve hedefleri olan, tarihi parlak, geleceği aydınlık bir ülkedir. Devletimiz ve Milletimiz her zamankinden daha güçlüdür.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı verilen mücadele bir kez daha göstermiştir ki Aziz Milletimiz, özgürlüğünden, bağımsızlığından ve demokrasi mücadelesinden asla taviz vermeyecektir. Milletimiz özgürce yaşadığı vatan topraklarını canı pahasına sonsuza dek koruyacaktır.

Bugün gösterdiğimiz çabalar, yaptığımız çalışmalar geleceğimizin teminatı gençlerimizi yarınlara en iyi şekilde hazırlamak, onlara daha güçlü daha müreffeh bir ülke bırakmak içindir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, Aziz Milletimizin bağımsızlığı, huzur ve refahı için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve rahmetle, şükranla ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin, milletimizin ve değerli Adanalı hemşerilerimizin 98. Yıldönümünü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir