18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş’tan 10 Kasım Mesajı…

Vali Demirtaş’tan 10 Kasım Mesajı…

Vali Mahmut Demirtaş, 10 Kasım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 80. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Vali Demirtaş’ın mesajı şöyle:

Yüzyıllardır dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapatan devlet adamları yetiştiren milletimiz; yetiştirdiği en büyük liderlerden olan, özgürlük ve bağımsızlığımızın mimarı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, makus talihini değiştirmiş ve tarih sayfalarına altın harflerle yazılan büyük bir destan daha eklemiştir.

Millet iradesinin hakim kılındığı, ülke yönetiminde milletin söz sahibi olduğu demokratik bir yönetim şekli olan ve “En büyük eserim” dediği cumhuriyeti ülkemize armağan eden Atatürk; düşünceleri, başarıları, eserleri, ilke ve inkılaplarıyla yaşadığı çağı aşan ve her döneme fikirleriyle damga vuran büyük bir liderdir.

İleri görüşlülüğü, “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” düsturuyla barış yanlısı tutumu, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü dünyanın gelmiş geçmiş en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Hayatı boyunca ülkesi ve milletinin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için çalışan Atatürk, bizlere gurur duyulacak, bağımsız ve modern bir cumhuriyet, sağlam temeller üzerinde yükselen barışçı bir ülke ve onurlu bir geçmiş bırakmıştır.

Milletimiz, bu vatan topraklarında rengini şehitlerimizin döktüğü kandan alan ay yıldızlı bayrağının gölgesinde geçmişten gelen ortak duygularını, birlik ve beraberliğini, en önemli değeri olan cumhuriyeti daima ileriye taşımaya kararlıdır. Ülkemiz, Aziz Atatürk ve kahraman şehit ve gazilerimizin manevi huzurlarında büyük bir gelişim süreci yaşamakta ve aydınlık geleceğe emin adımlarla yürümektedir. Bugün gelinen noktada Türkiye’miz; gelişen ekonomisiyle, sanayi tesisleriyle, üniversiteleriyle, otoyollarıyla, eğitim, sağlık ve pek çok alandaki devasa yatırımlarla yarınlara güven ve umutla bakan bir ülke konumundadır.

Türk milleti, Atatürk’ün düşüncelerinden, ilke ve inkılaplarından güç alarak bilimde, sanayide, eğitimde, sağlıkta, ekonomide, hayatın her alanında ilerlemesini kararlılıkla devam ettirecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; ebediyete intikalinin 80. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal etmiş silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve kurtuluş mücadelemizin tüm isimsiz kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir