23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş’ın Engelliler Haftası mesajı…

Vali Demirtaş’ın Engelliler Haftası mesajı…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı. Vali Demirtaş mesajında, “Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan ‘Engelliler Haftası’ engelli bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından son derece büyük önem arz etmektedir.
Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılımlarının sağlanması ve hayat şartlarının iyileştirilmesi, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın asli görevidir” dedi.
Vali Demirtaş mesajında şu görüşlere yer verdi:
“Engellilik, sadece engellilerin ve ailelerinin bir sorunu olmaktan ziyade, hepimizi ilgilendiren toplumsal bir olaydır. Engellilerimizin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını sağlamak, sahip oldukları saygınlığını arttırmak ve yaşam sevincini daha da yükseltmek için devletimizin son yıllarda engelli vatandaşlarımızın sorunlarını gidermeye yönelik çok ciddi çalışmaları olmuştur.
Engelli vatandaşlarımıza destek olarak, onların yanında olmak, bir gönül işidir. Unutulmamalıdır ki; her sağlıklı bir insan aslında bir gün engelli olmakla karşı karşıya kalabilir.
Bu nedenle engelli kardeşlerimizin taleplerini ve ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, seslerini daha çok duymak, sorunlarına kalıcı çözümler üretmek, toplumsal bağlarımızın güçlenmesine önemli katkıları olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle “engellerin kaldırıldığı” bir dünya için her sağlıklı bireyin engellilerimiz için daha çok çaba göstermesini dilerken, hayattan kopmayıp ‘ben de varım’ diyerek yaşam mücadelesi veren tüm engelli vatandaşlarımızın ‘Engelliler Haftası’ kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir