28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Demirtaş: “Uyuşturucu ile Mücadele Toplumsal Bir Görev”…

Vali Demirtaş: “Uyuşturucu ile Mücadele Toplumsal Bir Görev”…

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Uyuşturucudan kurtardığımız gençlerimizi topluma yeniden kazandırmak zorundayız” dedi.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hipokrat Konferans Salonu’nda Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Demirtaş’ın yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ç.Ü. Rektörü Mustafa Kibar, BTÜ Rektörü Mehmet Tümay, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, merkez ilçe kaymakamları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğretim üyeleri ve kurul üyeleri katıldı.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu’ndan sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş’ın slayt sunumu ile başlayan toplantı, Halk Sağlığı Müdürlüğü Ruh Sağlığı Hastanesi Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Dr. Saadet Önal, Çukurova Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nebile Dağlıoğlu ve İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürü Osman Karip’in sunumlarıyla sürdü.

Uyuşturucu ile mücadeledeki “kararlılık” vurgulandı

Toplantıda, Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ve İl Emniyet Müdürü Osman Ak, uyuşturucu ile mücadeleyle ilgili olarak 2016 yılında yapılan ve planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmede bulunurken, “Arzın azaltılması, önleme, tedavi hizmetleri ve sosyal uyum” çalışmalarının başarıyla yürütüldüğü kaydedildi.

Vali Mahmut Demirtaş, toplantıda yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadele konusunda planlanan proje ve uygulamaların sahaya en güzel şekilde yansıtılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, “Türkiye’nin hiçbir yerinde uyuşturucu kullanımını istemeyiz ve mücadele etmemiz gerek. Bu iş bir kişinin bir kurumun yapabileceği bir iş değil tüm kurum ve kuruluşların, tüm toplumun yapması gereken bir çalışmadır. Uyuşturucu bağımlılığı sadece uyuşturucuyu kullanan vatandaşa zarar vermiyor toplumun bütün kesimleri çok ciddi anlamda zarar görüyor. Onun için bu mücadeleyi topyekün yapmamız gerekiyor” dedi.

Buraya gelmeden önce narko timlerin güzel bir çalışması olduğunu öğrendiğini belirten Demirtaş, “Emniyet müdürümüzle bu konunun üzerinde önemle duracağız. Gördüğüm kadarıyla mücadelenin en yoğun olduğu yer narko tim. Tabi bu bilimsel ve lokasyon çalışmaları da çok önemli. Bu kapsamda özellikle üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Üniversitenin böyle toplumu ilgilendiren toplumsal bir konu içerisinde olması, ilgilenilmesi ve çözüm önerileri getirmesi hastalığı teşhis etmesi çok güzel bir olay. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Vali Demirtaş, uyuşturucu ile mücadelede başarının yakalanması ve sürdürülebilmesinde, uyuşturucu illetinden kurtarılan gençlere sahip çıkmanın önemine de dikkat çekti. Vali Demirtaş, “Gençlerimizi bu illetten kurtarmak yetmiyor, bunların takibi de gerekiyor. Bakıyorsunuz, genci kurtarıyorsunuz uyuşturucudan sonra bir bakıyorsunuz ki tekrar uyuşturucu kullanmaya başlamış oluyor. Dolayısıyla, bu konuda başarıyı yakalamamız için, gençlerimize iş sahaları açmamız ve takiplerini yapmamız lazım. Toplumun bu gençleri kucaklaması lazım. Tabii ki en önemli önceliğimiz, uyuşturucuya ulaşılabilirliği engellemek. Uyuşturucu ile mücadelede, toplumun tüm katmanları olarak elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz” diye konuştu.

Uyuşturucu ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, katılımcılar ile kurul üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmeleriyle sürdü.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

Adana’da IPARD III Programı Açıklandı…

IPARD, Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı’nın kısaltmasıdır ve Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti işbirliğinde finanse edilen bir …

TEMSA’ya Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü…

Adana’da faaliyet gösteren TEMSA, dünyaya örnek olan uygulamasıyla Uluslararası Mükemmeliyet Ödülü’nün sahibi oldu. FUSO Canter’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir