25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Büyük Yeni Yatırımlarda İnceleme Yaptı…

Vali Büyük Yeni Yatırımlarda İnceleme Yaptı…

Adana Valisi Mustafa Büyük, yapımı devam eden yeni adliye sarayı ile bölge adliye mahkeme binası inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Vali Büyük, ilk olarak Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi’nde yapımı devam eden 208 bin metrekare kapalı alana sahip olacak yeni adliye sarayı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Vali Büyük, binanın tamamlanmasıyla birlikte Türkiye’nin en büyük ve modern adliye binasının Adana’ya kazandırılacak olmasının, şu an yaşanan sıkışıklıkların önemli ölçüde giderilecek olması açısından sevindirici olduğunu söyledi.

Gelecek yıl hizmete açılacağı bildirilen yeni adliye sarayında 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu ve banka ile sosyal ve fiziksel ihtiyacı karşılayacak birçok donanımın yer alacağı ifade edildi.

Vali Büyük daha sonra Adana Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Sabri Beytorun ile Adana Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Büyük, yeni adliye sarayı ile aynı yerde yapımı süren bölge adliye mahkemesinin faaliyete geçmesiyle adli işlemlerde önemli bir ivme kazanılacağına inandığını belirtti.

Başsavcı Sabri Beytorun ise yaklaşık 33 bin metrekare alan üzerinde kurulan binanın 106 bin metrekare kapalı alandan oluşacağını ifade etti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir