20 Nisan 2024 , Cumartesi
Ana Sayfa / Bölgesel / Vali Büyük: “Sosyal Bilimler Geleceğin Yöneticilerini Yetiştiriyor”
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NIN "OKULLAR HAYAT OLSUN" PROJESİ KAPSAMINDA, SARIÇAM BAHTİYAR VAHABZADE SOSYAL BİLİMLER LİSESİ CEMİL MERİÇ ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KÜTÜPHANESİ, VALİ MUSTAFA BÜYÜK’ÜN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (İHA/ADANA-İHA)

Vali Büyük: “Sosyal Bilimler Geleceğin Yöneticilerini Yetiştiriyor”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında, Sarıçam Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Cemil Meriç Zenginleştirilmiş Kütüphanesi, Vali Mustafa Büyük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış törenine Vali Mustafa Büyük’ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğretmenler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.
“Zenginleştirilmiş Kütüphane” hakkında Vali Büyük’e brifing veren okul müdürü Hüseyin Avni Güllü, 3 bin 860 adet kitap bulunan kütüphaneye, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 20 bin e-kitap tahsis edildiğini, kütüphane bünyesinde barkod sistemi ile teslim ve istatistik bilgi havuzu oluşturulduğunu, böylece elektronik ortamda veri takibi sağladığını belirtti. Okul müdürü Avni Güllü, Türkiye genelindeki Sosyal Bilimler Liseleri’nin sayısının 88 olduğunu belirterek, “Z-Kütüphanenin” bu okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerin sosyal alan ihtiyacı ve kitaba ilgisini karşılayıcı bir önemi olduğuna da vurgu yaptı.
Vali Mustafa Büyük, kütüphanenin açılış töreninde, sosyal bilimler liselerinin geleceğin mülki amirlerini yetiştirmek amacıyla kurulduğuna dikkat çekerken, bu okullarda öğrenim gören öğrencilerin kitap okumaya istekli olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.
Vali Büyük, açılışın ardından kütüphaneyi gezerek kitaplar ve süreli yayınlar ile kütüphanenin işleyişi hakkında bilgi aldı.
İncelemeleri sırasında kitap türlerinin çeşitliliği ve tasnifi, elektronik takip sisteminin işlerliğinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Mustafa Büyük, kütüphaneye adı verilen Türk Edebiyatının önemli ismi, dil, tarih, edebiyat, felsefe ve sosyoloji başta olmak üzere sosyal bilimlerin birçok alanında araştırma yapmış ve yazılar kaleme almış bir düşünce adamı olan Cemil Meriç için hazırlanan ’Özel Cemil Meriç Kitaplığı’nı inceledi.
Vali Büyük, “Ülkemizin kültürel gelişiminde önemli rol oynayan şahsiyetlerin Sosyal Bilimler Liseleri’ne isimleri verilerek yaşatılması önemli ve gerekli” dedi.
Sarıçam Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Cemil Meriç Z-Kütüphanesi’nin açılış töreni, Vali Mustafa Büyük’ün okuldaki incelemeleri ve derslikleri ziyaret edip, öğrencilerle sohbet etmesiyle son buldu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir