18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Vakalar arttı yeni yoğun bakım üniteleri açıldı…

Vakalar arttı yeni yoğun bakım üniteleri açıldı…

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınında vaka sayıları tekrardan artmayınca başlayınca ülkemizde de yeni tedbirler hayata geçirildi. Özellikle son 2-3 aya göre yoğun bir artış yaşanan salgın nedeniyle hastanelerde de yoğun bakım yatakları dolmaya başladı. Salgında Türkiye’nin sağlık üslerinden birisi olan Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde de kentteki vaka artışları nedeniyle yeni yoğun bakım üniteleri açıldı.
Öte yandan uzmanlar ise bugünden itibaren hayata geçen yeni tedbirlerin yerinde olduğunu söyledi.
“Vatandaşlar kurallara uymalı”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Tuba Turunç, yoğun bakım ihtiyacı olan hastaların arttığını belirterek, “Vaka sayılarında oldukça artış var. Son 2-3 aya göre de yoğun bir artış söz konusu. Biz bunu hem yatan hasta sayılarımızda hem de yoğun bakımda ki hastalarımızda görüyoruz. Yoğun bakım ihtiyacımız oldukça fazla. Yoğun bakım ihtiyacı olan hastalarımızdaki artışlar nedeniyle biz Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak yoğun bakım ünitesi sayılarımızı arttırdık. Vaka sayılarının artışına paralel olarak ekstra yeni yoğun bakım yatakları da açtık. Servislerde ki hasta sayılarımız da artmış durumda. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızın kurallara uymalarını rica ediyoruz. Bu çok önem arz ediyor. ‘Lütfen bana bir şey olmaz’ diye yaklaşımda bulunmasınlar” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir