28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Uzmanından uyarı: Kanalda yüzme bilen de bilmeyen de ciddi risk altında…

Uzmanından uyarı: Kanalda yüzme bilen de bilmeyen de ciddi risk altında…

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik, havaların ısınmasıyla birlikte kentte kanallarda yaşanan boğulmalara dikkat çekip uyarılarda bulundu. Çelik, “Yüzme bilen de bilmeyen de akıntılı ve debisi her an değişen bu suya girdiğinde ciddi bir risk almaktadır. Derinliği azımsanmayacak derecede olan, akıntılı bu sular yüzmeye uygun değildir. Suda durma becerisi olmayan kişinin kanalda boğulması kaçınılmazdır” dedi.

Kavurucu sıcaklarıyla ünlü Adana’da havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar ve gençler, sulama kanallarında yüzerek serinlemeye başladı. Her yıl onlarca kişinin boğulduğu kanallara girilmemesi için emniyet güçleri bilinçlendirme çalışması yaparken, Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik, vatandaşları uyardı. Ölüm tehlikesine dikkat çeken Çelik, serinlemek isteyenlere ücretsiz havuzları önerdi.

AKINTILI VE DEBİSİ HER AN DEĞİŞEBİLEN SULAR

Çelik, kanalların yapılış amacının Çukurova’nın verimli topraklarını sulamak olduğunu, yapısının yüzmeye elverişli olmadığını söyledi. Yüzme bilenin de kanaldan uzak durması gerektiğini belirten Çelik, “Yüzme bilen de bilmeyen de akıntılı ve debisi her an değişen bu suya girdiğinde ciddi bir risk almaktadır. Derinliği azımsanmayacak derecede olan, akıntılı bu sular yüzmeye uygun değildir. Suda durma becerisi olmayan kişinin kanalda boğulması kaçınılmazdır. Kanalların yapısı gereği güvenli alanları ya da tutacak yerleri yoktur. Eğer biri tehlikeye aldırış etmeden girerse ya da kanala düşmüşse duvarlara yaklaşarak dışarıdan birinin yardımıyla kurtulabilir. Tabii yardım eden kişinin de uzman olması gerekir” dedi.

‘YÜZME BİLENLER CESUR DAVRANIP RİSKİ ARTTIRIYOR

Kanallarda sadece yüzme bilmeyenlerin değil, bilenlerin de maruz kaldığını belirten Çelik, araştırmalara göre yüzme bilen birçok kişinin de sulama kanallarında boğulduğunu söyledi. Çelik, “Yani tehlike oldukça büyük. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, belediyelerin ücretsiz yüzme projeleri var. Gençlerimizi ve çocuklarımızı bu projelere katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir