19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Uyuşturucu laboratuvarı ortaya çıkartıldı…
KAPI VE PENCERELERİ ÖZEL YALITIM SİSTEMİYLE KAPATILMIŞ EVDE ‘SUNİ GÜNEŞ’ OLUŞTURULARAK, ‘ISI-NEM ÖLÇER’ CİHAZIYLA SÜREKLİ KONTROL ALTINDA TUTULAN ODADA ‘SKUNK’ ADLI UYUŞTURUCU YETİŞTİRİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI. (FATİH KEÇE - SERKAN ÇETİNKAYA/ADANA-İHA)

Uyuşturucu laboratuvarı ortaya çıkartıldı…

Kapı ve pencereleri özel yalıtım sistemiyle kapatılmış evde halojen projektörlerle ‘suni güneş’ oluşturularak, ‘ısı-nem ölçer’ cihazıyla sürekli kontrol altında tutulan odada ‘genetiği değiştirilmiş esrar’ olarak da bilinen ‘skunk’ adlı uyuşturucu yetiştirildiği ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, olay Şakirpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Taylan H.’nin evinde uyuşturucu imalatı yaptığı istihbaratını aldı. Polis bu istihbarat üzerine harekete geçerek eve baskın yaptı.

Polis evi görünce şaşkına döndü
Polise kapıyı ise zanlının 40 yaşındaki eşi Suzan H. açtı. Apartmanın ikinci katında yer alan dairede yapılan aramalarda bir odaya giren polis şaşkına döndü. Odalardan birisinin adeta ‘uyuşturucu laboratuvarı’ haline getirildiği görüldü. Kapı ve pencereleri özel yatılım malzemeleriyle kapatılan odada halojen projektörlerle ‘suni güneş sistemi’ oluşturulurken, odanın ‘ısı-nem ölçer’ cihazıyla sürekli kontrol edildiği belirlendi. 4 ayrı saksı içinde yetiştirilen ve ‘genetiği değiştirilmiş esrar’ olarak da bilenen ‘skunk’ adlı uyuşturucunun bu laboratuvardaki özel sistemle 60 santimetre uzunluğuna kadar ulaştığı belirlendi. Evde yapılan aramalarda bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilirken, Suzan H. ‘bilgi sahibi’ olarak ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Taylan H. ise bir süre sonra polis tarafından yakalandı.
Suzan H., alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, evdeki özel laboratuvarda yetiştirilen ‘skunk’ adlı uyuşturucu maddeler de savcılık talimatıyla imha edildi.
Gözaltına alınan Taylan H.’nin sorgusu devam ederken, söz konusu zanlının daha önce biri ‘uyuşturucu ticareti’ olmak üzere 3 ayrı suçtan dosyası bulunduğu öğrenildi. Ayrıca evde bulunan pompalı tüfeğin daha önce bir başka olayda kullanılıp kullanmadığı da araştırılıyor.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir