24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / uyuşturucu için öğretmenlerden seminer…

uyuşturucu için öğretmenlerden seminer…

Ceyhan’da son yıllarda artış gösteren ve ölümlere sebep olan uyuşturucu bağımlılığı üzerine eğitim semineri düzenlendi. Eğitim seminerinde ‘Madde Bağımlılığı ve Kurtulma Yöntemleri’ hakkında bilgiler verildi ve öğretmenlerin nelere dikkat etmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Ceyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği seminere ilçe merkezindeki ve merkeze bağlı okullarda görev yapan rehber öğretmenler katıldı. Toplum Sağlık Merkezi’nin yetkili kişileri tarafından verilen hizmet içi eğitim seminerine öğretmenler ilgi gösterdi. Seminere yaklaşık 50 rehber öğretmen katıldı.

Ceyhan Yarsuvat Meslek Lisesi konferans salonunda gerçekleşen seminer 3 gün sürdü. Konularında uzman kişiler tarafından tüm madde bağımlılıkları tek tek ele alındı. Bunların insanlar üzerindeki etkileri anlatıldı. Özellikle son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden bonzai madde bağımlılığı üzerinde duruldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, bu seminerin amacının madde bağımlılığı kullanımının ne derece ileri boyutlara ulaştığını göstermek ve bu konuda farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Seminere katılan öğretmenler etkinlikten oldukça memnun kaldıklarını ifade etti. Büyükmangıt Ortaokulu rehber öğretmeni Nurdan Göbel, Meral Güleç ve Doruk Çok Programlı Anadolu Lisesi rehber öğretmeni Mehmet Çetin, programın okullarda uyuşturucu madde ya da alkol kullanımına karşı neler yapılabileceği konusunda birçok bilgi öğrendiklerini söyledi

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir