28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Uydudan Ücretsiz İnternet…

Uydudan Ücretsiz İnternet…

Uzaydan ücretsiz internet sağlayacak
Dünyanın çeşitli bölgelerine internet götürmek için düğmeye basan Facebook, 2016 yılında devreye girecek olan uydu sayesinde Afrika’nın belirli bölgelerine uzaydan ücretsiz internet sağlayacak.
Internet.org projesi kapsamında, teknolojinin erişemediği bölgelere ücretsiz internet sağlamak için bir süredir çalışmalar yürüten Facebook, bu hizmetini ilk etapta Afrika’nın belirli bölgelerine götürecek. Eutelsat ile anlaşmaya varan sosyal medya devi, Amos-6 isimli uydusunu kullanarak Afrika’nın belirli bölgelerine ücretsiz sağlayacak. Bilim kurgu filmlerini akıllara getiren söz konusu proje kapsamında, gezegenimizin yörüngesinde bulunan bir uydudan, belirlenen hedeflere “uzaydan ücretsiz internet” sağlanacak. Konuyla ilgili Facebook hesabı üzerinden bir duyuru yapan sitenin kurucusu şu anda yapım aşamasında olan Amos-6’nın 2016 yılı ile birlikte hizmete gireceğini belirtti. Uydudan internet sağlamak Facebook’un bu alanda geliştirdiği tek projesi değil. Geçtiğimiz günlerde benzer bir duyuru yapan sosyal medya devi, Yunan mitolojisinden ilham alınarak Aquila adı verilen ve maksimum 20 bin metre yükseklikte uçacak olan drone’lar sayesinde dünyanın çeşitli bölgelerine internet götüreceğini duyurmuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Prototol İmzalandı…

Karataş ilçesine bağlı Hakkıbey Mahallesi, 386 ada, 2 parsel numaralı, 600,00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerine …

ADSİAD, 14 Yeni Üye Daha Kazandı…

Kurulduğu 1991 yılından bu yana Adana, bölge ve ülke ekonomisine katma değer üreten Adana Sanayici …

“ÇÖZÜM KISIRLAŞTIRMA”

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, belediyelerin yeterince kısırlaştırma yapmadıklarından yakındı ve tek çözümün “Kısırlaştırma” olduğunu söyledi. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir