25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Ünlü iş adamı da tutuklandı…

Ünlü iş adamı da tutuklandı…

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi ardından başlatılan operasyonların Adana ayağında, son yıllarda meyve suyu sektöründeki atağıyla dikkat çeken Oğuz Gıda’nın sahibi, Adana Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz’un da aralarında bulunduğu çoğu iş adamı 16 kişi gözaltına alındı. Eşi, kardeşi ve oğluyla birlikte gözaltına alınan Osman Nuri Oğuz ile kardeşi Ahmet Oğuz, iş adamları Salim Koçak, Kurtuluş Ulular, Fatma Çalışkan, Melik Küçük tutuklandı. Oğuz’un eşi ve oğlu ile diğer 8 kişi ise adli kontrol ve yurt dışı yasağıyla salıverildi.

Adana Emniyet Müdürü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin operasyonunda, örgüte finansman sağladığı ileri sürülerek gözaltına alınan 16 kişiden Ayşe Oğuz, Banu Noyaner, Kemal Toklu, Mustafa Aydemir Veysel Tunç, Şükrü Barçın İsimli şahışlar adli kontrol ve yurt dışı yasağı; Müttalip Bağcı , Ahmet Kazar, Burak Oğuz , Adil Kaçmaz adlı şahıslar ise yurtdışı yasağı ile salıverildi.
Tutuklananların arasında yer alan AOSB Başkan Vekili Osman Nuri Oğuz, 14 Nisan 2016 tarihinde bir dizi açılış yapmak için Adana’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ev sahibi konumuyla karşılayıp , konuk etmişti. Meyve suyu ve soğuk çayla içecek sektöründe son dönem büyük atılım yapan, ihracatının ağırlığını Afrika ülkelerine gerçekleştiren Osman Nuri Oğuz, twitter hesabından Cumharbaşkanı Erdoğan ile çekilen, ayrıca Hac sırasında Kâbe’nin örtüsüne elini koymuş biçimde çekilen fotoğraflarını paylaşmıştı.
Öte yandan AOSB’nin sitesinde ise darbe girişimini kınayan yazı konuldu. AOSB Başkanı Bekir Sütcü’nün darbe girişimini kınayıp “Türkiye Cumhuriyeti bir avuç cuntacıya boyun eğmez, çapulculara pabuç bırakmaz.”ifadelerini kullanması dikkati çekti.
İLAHİYAT’TA DA OKUMUŞ, AK PARTİ DE GÖREV YAPMIŞ
Malatya, Darende de doğumlu olan Osman Nuri Oğuz ilk orta ve lise öğrenimini Adana'da bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bir yıl okuduktan sonra ayrılıp Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun olmuştu.. Oğuz bir dönem AK Parti İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir