29 Mart 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / UNICEF’ten küçük yaşta evlendirilen çocuklar için haber…

UNICEF’ten küçük yaşta evlendirilen çocuklar için haber…

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünyada 700 milyondan fazla kadının 18 yaşını doldurmadan evlendiğini, bunlardan yaklaşık 250 milyonunun 15 yaşından küçük olduğuna dikkat çekmek için bir video hazırladı. Dünyanın en önemli evlilik bloglarından biri olan Bridal Musings ile birlikte yapılan çalışmada “Lütfen bu videoyu paylaşın” mesajı verildi.

UNICEF Türkiye tarafından da paylaşılan 1 dakika 32 saniyelik videoda, oyun oynadığı arkadaşlarından ayrılmak zorunda bırakılan, küçük yaşta evlendirilen çocuk canlandırılırken “Bu sene 15 milyon kız çocuk 18 yaş gününden önce evlenecek. Lütfen bu videoyu paylaş haksızlıkla mücadele et çocuk evliliğine son” mesajı verildi.

Öte yandan ‘Save The Children’ (Çocukları Koruyun) isimli yardım kuruluşunun Başkanı Carolyn Miles, dünyada her 7 saniyede 1, 15 yaş altında bir kızın evlendirildiğini, 13 ya da 24 yaşına gelmeden çocuk sahibi olmasının etkisiyle yaşamının tehlikeye girdiğini anlatırken, kız çocukları için en iyi ülkeler sıralamasının İsveç, Finlandiya, Norveç, Hollanda ve Belçika olduğunu söyledi. 144 ülke arasında kızların en iyi yaşadığı ülkeler sıralamasında Amerika 32’nci sırada bulunurken, en kötü durumdaki kızların Nijer, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mali ve Somali gibi ülkelerin büyük çoğunluğu Afrika kıtasında yer aldığı ,Türkiye’nin 55’inci sırada yer aldığı kaydedildi. ‘Save The Children’ eğilimin bugünkü çizgisinde devam etmesi halinde 2030 yılında çocuk evliliklerinin 700 milyondan 950 milyona çıkacağı uyarısında bulundu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir