25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Uluslararası Çukurova Türkmen Şöleni yapıldı…

Uluslararası Çukurova Türkmen Şöleni yapıldı…

Adana’da, 14. Uluslararası Çukurova Yörük Türkmen Şöleni, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu’na üye 17 dernek tarafından, Sarıçam Mustafalar Mahallesi piknik alanında binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TBMM İdare Amiri Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Demir, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, bürokratlar, Adanalılar ve konukların katıldığı etkinlikte, dernek çadırları tek tek gezildi, yararlı istişarelerde bulunuldu.

Katılımcılara hitap eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ülkenin bir bölümünde yaşanan olumsuzluklar ve gelen şehit haberleri nedeniyle, şölen değil, istişare için bir arada olduklarını belirtti. Sözlü, “Bu yıl şölenden ziyade; bir istişare, düşünmek için bir zemin, diyalog fırsatı olarak görüyoruz toplanmamızı. Her gün şehit verdiğimiz bir ortamda hayata devam etmeye çalışıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize emaneti olan devletimizi, cumhuriyetimizi ayakta tutmaya çalışıyoruz. Zor şartlarda olduğumuz bir zaman diliminde Çukurova ve Havalisi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu bizi buluşturdu, bir araya getirdi. Sizler, Anadolu Türklüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığı, birliği, dirliği için bedel ödeyen ailelerin çocuklarısınız, torunlarısınız” dedi.

Vatan topraklarının kanla sulanmasına devam edildiğini ifade eden Başkan Sözlü, “Bu yüzden burayla bugün kutlama yapmaya, şenliğe gelmedik. Bugün yüreğine kor düşen annelerimizin acısını paylaşmak, onlara hürmetimizi iletmek, evlatlarının boş yere şehit olmadığını bir kez daha söylemek için, aziz şehitlerimize saygımızı dile getirmek için buradayız. Cenab-ı Allah, bu milletin birliğini, dirliğini bozmasın. Anadolu Türklüğü her zaman, mazlumların sığınacağı bir yer olmuştur. Allah korusun bize zarar gelirse, ne Türk dünyasının, ne İslam dünyasının sığınacağı bir yer kalır” diye konuştu.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir