28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bilim-Teknik / Ülkemizde Obezite Yayılıyor…

Ülkemizde Obezite Yayılıyor…

Yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de obezite görülme oranının yüzde 30’lara ulaştığı ortaya çıktı. Buna göre ülkemizde her 3 kişiden biri yani yaklaşık 24 milyon kişinin obez olduğu anlaşıldı.
Medya Takip Ajansı Interpress’in Sağlık Bakanlığı verilerinden yola çıkarak derlediği bilgilere göre, vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olan kişilerin ‘ölümcül obez’, vücut kitle endeksi 30-40 arası olanların ‘obez’, 25-30 arası olanların ise ‘fazla kilolu’ olarak kabul edildiği belirlendi. Tüm dünyada olduğu gibi hareketsizlik ve sağlıksız beslenme nedeniyle ülkemiz için de büyük tehlike olarak görülen obezitenin tedavisinde son yıllarda mide ameliyatlarının öne çıktığı tespit edildi.

Gereksiz mide ameliyatları ölüme yol açıyor …

Vücut kitle endeksi 40’ın üzerinde olan, yani ölümcül obez olan kişilerin, iki ya da üç defa diyet kontrolü yaptığı halde zayıflayamamaları halinde gerekli tıbbi incelemelerin ardından tüp mide ameliyatı olabileceğini söyleyen uzmanlar, maalesef hafif şişman hastaların bile estetik kaygılarla obezite ameliyatı (bariatrik operasyon) olmalarının uzun dönemde çok önemli sağlık sorunlarına hatta ölümlere yol açabileceğine dikkat çekiyor.
Medyada yapılan haberleri inceleyen Interpress’in araştırmasına göre obezite hakkında son bir yılda 90 bine yakın haber çıkarken, mide ameliyatları ile ilgili ise medyaya çok fazla haber yansımaması dikkat çekti.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir