19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Ulaşımı Kapanan Yaylada Kalan 9 Kişiden Haber Alınamıyor…

Ulaşımı Kapanan Yaylada Kalan 9 Kişiden Haber Alınamıyor…

Tufanbeyli ilçesine bağlı Kürebeli Yaylası’nda aşırı kar yağışı nedeniyle hayvancılık yapan 2’si kadın 2’si Afganistan uyruklu 9 kişiden 10 gündür haber alınamıyor.

Adana’nın Tufanbeyli ilçesine 15 gün önce başlayan ve aralıklarla devam eden kar nedeniyle hayat felç oldu. İlçe merkezinde yaklaşık 1.5 metreye köylerde ise 2.5 metreye ulaşan kar kalınlığı nedeniyle yollar kapalı ya da trafik tek taraflı verilebiliyor. Elektrik ve suyun olmadığı ilçe ve köylerde vatandaşlar sıkıntı yaşıyor.

İlçenin Kürebeli Yaylası’nda ise yaz kış hayvancılık yapan Yusuf., Ramazan., Emiş Güver., Adnan., Mehmet., Menekşe Çinçik, Fatih Öztürk ile 2 Afgan vatandaştan yakınları 10 gündür haber alamıyor. Aşırı kar yağışı nedeniyle yaylanın yolu kapandığı, elektriklerde kesildiği için telefonların şarjı bittiğinden bu kişilerden haber alınamıyor.

9 kişiden yakınları da haber alamadığı için hayatlarından endişe ediyor. 9 şahsın yaklaşık bin hayvanı olduğu da öğrenildi.

Öte yandan kaymakamlıktan yapılan açıklama göre bütün imkanların seferber edilerek yolun açılması için çalışmaların gece-gündüz sürdüğü bildirildi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir