25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Üç Köy Biraraya Gelip Sorun Tartıştılar

Üç Köy Biraraya Gelip Sorun Tartıştılar

Sugözü Termik Santraline yakın olan üç köy Muhtarı ve Vatandaşları bir araya gelerek güç birliği yaptılar.

Sugözü Köyü hizmet binasında bir araya gelen vatandaşlar, Bölgeye yaptırılacak olan ikinci santrale de karşı çıkarak, arazilerini yok pahasına satmamaları konusunda birbirlerini uyardılar.

Narlık Muhtarı Ali Yazı, Gölovası Muhtarı Hidayet Çomak ve Sugözü Muhtarı Kemal Özbenli’nin konuşmacı olarak katıldığı toplantıda vatandaşlarla talep ve şikayetlerini dile getirdi.

Muhtar ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Kemal Özbenli yaptığı konuşmada çeşitli konulara değinirken, güç birliği yapmanın önemine dikkat çekti.

Özbenli, Sugözü Köyü Mücavir alanı içerisinde bulunan, Termik Santralin ve Santral alanında faaliyet gösteren firmaların parayı buradan kazanmalarına rağmen Sugözüne ve Çevre köylere hiç bir katkıda bulunmadıklarını vurgulayarak “Bizim topraklarımızda para kazanıp bize katkıda bulunmuyor, bizim gençlerimiz boş gezerken dışardan işçi getiriliyor. Bunlara mani olmak için birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Santral kurulmuş ve faaliyettedir, bundan sonra yapacağımız bir şey yok. Ancak kirlettikleri çevrenin ve verdikleri zararında bir bedeli olmalı, buda köylere yardım etmeleridir” şeklinde konuştu.

Özbenli, Santral içinde 14 firmanın bulunduğunu ve burada çalışan işçilerin tümünün taşerona bağlı olarak çalıştırıldığını belirterek, “işçilerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir