23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen’den ÇGC ziyaret…

Türkmen’den ÇGC ziyaret…

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen Çukurova Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından, darbecilerle hesaplaşma adı altında, muhalif kesimlere, farklılıklara, toplumsal muhalefete karşı devam eden gözaltı sürecinin basın camiasında da sürdürüldüğüne dikkat çeken TÜRKMEN; “Adana’da gözaltına alınan gazetecilerimizde geleceğe dönük travmaların önüne geçmek adına, soruşturmanın kişisel hesaplaşma ve cadı avına döndürülmeden bir an önce tamamlanması gerektiğini” söyledi.
MEDYA DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZİDİR
“Ülkemizde ne darbelerle, nede darbelerden beslenerek otoriter anlayışlarla; Cumhuriyetin özgürlükçü değerlerinin yok edilmesine, toplumsal barışın zedelenmesine, hukukun ve barışın ortadan kaldırılmasına, evrensel hukuk ve insan haklarının bertaraf edilmesine yönelik girişimlere müsaade edilmemelidir.

Medya 4. güç olarak demokrasinin vazgeçilmezidir. Adil yargılanma ilkesi içinde kalınarak hak edenlerin hak ettikleri cezayı almalıdır” diyen TÜRKMEN, bu süreçte kurunun yanında yaş’ın da yakılmaması gerekliliğini belirtti.
TÜRKMEN sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurunun yanında yaşın yakılması ilkel devletlerde, hukukun egemen olmadığı devletlerde olur. Gazetecinin yargılanması gereklilik ise de, bu tutukluluk olmadan da gerçekleşebilir. Yargı süreci bu hassasiyetler gözetilerek işletilmeli ve evrensel hukuk kurallarına uyulmalıdır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir