24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen’den Bakan Sarı’ya Adana Dosyası…

Türkmen’den Bakan Sarı’ya Adana Dosyası…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Adana Valiliği’nin öncülüğünde Adana milletvekilleri, belediye başkanları, sanayi, ticaret, esnaf odaları ve sivil toplum kuruluşlarını Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemek Sarı ve bakanlık bürokratlarıyla buluşturan toplantıda Bakan Sarı’ya Adana’nın sorunlarını ve çözüm önerilerini içeren bir dosya sundu.

Türkmen, toplantıda yaptığı konuşmada; Bakan Sarı’ya sunduğu dosyayı, Adana ve ilçelerinde yaptığı çalışmalar sonucunda hazırladığını belirterek, “Adana’mıza bir çivi çakan herkesin yanında ve destekçisi olacağız. Sayın Bakanın sadece kendi bakanlığını ilgilendiren sorunlar konusunda değil, diğer bakanlıklarla da koordinasyon görevini üstlenmeli, diğer bakanlıkları da Adana için harekete geçirmelidir” dedi.

AKP Hükümetlerinin yıllardır Adana’yı yok saydığını belirten Türkmen, Adana’nın merkezi yatırımlardan yeteri kadar yararlandırılmadığını, adeta Adana’nın unutulduğunu bu nedenle de sorunların katlanarak bugünlere gelindiğini ifade etti.

Türkmen şöyle konuştu: “Yaklaşık 14 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin ülke geneli ve özellikle de Adana için karnesi çok zayıftır. Bugün (dün) TÜİK verileri açıklandı. Adana Genel Yaşam memnuniyetinde 81 il içinde 61. Sırada. Sosyal Yaşam’da 54, Yaşam Memnuniyetinde 70. Sıradadır. Sağlıkta 66, güvenlikte 78 ve en önemlisi eğitim sıralamasında 63. Sıradadır. Adana mevcut potansiyeli ile bu sıralamaları hak etmiyor. Yıllardır unutulan Adana’da bir yatırım ve şahlanma hamlesine ihtiyacı vardır.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir