19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen’den Adalet Bakanlığına Soru…

Türkmen’den Adalet Bakanlığına Soru…

Bakırköy Kadın Cezaevinde Cezaevi Müdürlüğünce mahkûmların kitap talepleri kişi başı 15 adet ile sınırlandırılırken, Haziran ayından itibaren dışarıdan gönderilen kitaplar da mahkûmlara verilmedi. CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen; “Yasaklama kararının; hukuki, mantıki, insani bir yanı yoktur” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen konuya ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Türkmen önergesinde; Bakırköy Kadın Cezaevinde mahkumların dışarıdan kitap getirmelerinin yasaklandığı, İdarece bu kitapların temin edileceği ancak temin edilmediği ve kişi başı 15 kitap ile sınırlama getirildiği yönünde mahkumlar tarafından çeşitli şikayetlerin dile getirildiğini söyledi.

“Cezaevi Müdürlüğü’nün aldığı bu kararın; hukuki, mantıki ve insani bir yanı yoktur” diyen Türkmen, idarenin aylar önce de yine benzer yasaklama kararı alınmaya çalıştığını, insanların en temel haklarından biri olan okuma hakkını engellemenin yanında bir insan hakkı ihlali olduğunu ifade etti.
.
Bakan Bozdağ’a “Bakırköy Kadın Cezaevinde mahkumların kitap taleplerinin 15 ile sınırlandırılmasının gerekçesi nedir? Cezaevi İdaresi’nin aldığı bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bakanlığınızın bu konuda bir talimatı var mıdır?” diye soran Türkmen şu sorularının da cevaplandırılmasını istedi:

-Cezaevi idaresinin aldığı bu karar sadece kadın mahkumlar için mi geçerlidir? Yoksa erkek cezaevlerinde de benzer kararlar alınmış mıdır? Bakırköy Cezaevi haricinde diğer cezaevlerinde de benzer kararlar alınmakta mıdır? Açıklar mısınız?

-Cezaevlerinde kitap okunmasına sınırlama getirilmesi ve dışarıdan kitap getirmenin yasaklanmasını bir hukukçu bakan olarak nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu kararı insani buluyor musunuz?

-Sözkonusu Cezaevi Müdürlüğü’nün sorumluları hakkında yasal bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? En temel insan hakkı olan okuma hakkının mahkumlara tanınması konusunda yaşanan kısıtlama ve engellemeleri kaldıracak mısınız?

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir