25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen,”Çocuklarımız üzerinde kirli oyunlar oynanıyor”…

Türkmen,”Çocuklarımız üzerinde kirli oyunlar oynanıyor”…

TBMM Bütçe görüşmeleri kapsamında CHP Grubu adına söz alan Elif Doğan TÜRKMEN, yine ülke gündemi ile ilgili önemli konulara değindi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulunan CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, hükümetin denetimsizliği nedeniyle, Karaman ve Adana Aladağ’daki Vakıf yurtlarında yaşanan felaketlerden halen bir ders çıkarılmamış olduğunu, bazı Bakanlıkların, bu acı olayların yaşanmasına neden olan zihniyetteki vakıflarla işbirliği yapmaya devam etmesi ve bu vakıflara devredilmek üzere merkezi bütçeden ciddi paylar ayrılmasının üzücü ve düşündürücü olduğunu kaydetti.

“Merkezi bütçeden Vakıflar’a ayrılan miktar 10 yılda 80 kat arttırıldı”

Asli görevi öğrencilerin barınma dahil her türlü ihtiyacını karşılamak olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurt yapmak yerine öğrencileri vakıf yurtlarına yönlendirmesinin, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız üzerine kurgulanan bir projenin habercisi olduğuna dikkat çeken Elif Doğan Türkmen, “2006 yılında vakıflar için bütçeden ayrılan miktar 13 milyon civarındayken bugün 1 trilyonu çoktan geçmiş durumda, bu rakamlar yurtlarda kalmak zorunda kalan ama devlete ait yurda yerleştirilemediği için vakıf yurtlarına yönlendirilen çocuklarımız üzerinde oynanan kirli oyunların göstergesidir” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir