19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen, ” Onbinlerce Öğretmen İş Güvencesi Olmadan Çalışıyor”…

Türkmen, ” Onbinlerce Öğretmen İş Güvencesi Olmadan Çalışıyor”…

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Türkiye’de atanamayan ve iş güvencesi olmadan çalışan 10 binlerce öğretmen bulunduğunu söyledi.

Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin; ancak, eğitimin kaliteli ve bilimsel yöntemlerle yürütülmesi ile mümkün olabileceğini belirten Türkmen, öğretmenlerin yıllardır, 24 Kasımlarda sadece kutlama mesajları ile hatırlanmanın ötesinde, mesleklerinin ve mensuplarının kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretilmesini beklediklerini kaydetti.

Yıllardır atama-tayin ve özlük haklarında yaşadıkları eksiklik ve sorunlar ile eğitim emekçilerinin giderek fakirleştiğini vurgulayan Milletvekili Türkmen, şunları ifade etti: “Öğretmenlik mesleği yanında ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmışlardır. Bu durum, öğretmenliğin mesleki statüsünün giderek azalmasına ve yıpranmasına neden olmaktadır. Son 12 yılda eğitimde yaşanan sorunların geleceğimizi karattı. Aileler çocuklarının geleceğinden kaygılı. Bu süre zarfında 13 kez değişen eğitim sistemimizden hiçbir veli memnun değil. AKP hükümetleri 12 yıldır eğitim sistemimizi köklü değişikliklerle çağdaş, kucaklayıcı, demokratik özünden uzaklaştırıp, gerici insanları ayrıştıran bir yapıya büründürdü. Biat kültürünü empoze edip, sorgulamayı değil, dogmaları; demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati; ön plana çıkarttı.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir