18 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen,” Hukuk İktidara Göre Değişiyor”…

Türkmen,” Hukuk İktidara Göre Değişiyor”…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Türkiye’de hukuk sisteminin iktidara göre şekillendiğini belirterek, “Bugün, Koza İpek Grubu’nun kayyum tarafından yönetilmesi kararı hukuksuzluğun şahikasıdır.” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında kadın meslektaşları ile bir araya gelen Türkmen, kadın avukatlar ile hukukun Türkiye’de durumu ve avukatlık mesleğinin sorunlarını tartıştı. Kendisi de avukat olan Türkmen, “Yapılması gerekenler CHP ile iktidarı ile yapılacak ve Türkiye yeniden hukukun üstün olduğu hukuk devleti kimliğine kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Koza İpek Grubu’na kayyum atanmasına tepki gösteren Milletvekili Türkmen şunları kaydetti: “Hukukun üstünlüğü çağdaş bir devlet olmanın gereğidir. Bugün ne yazık ki Türkiye’de hukuk sistemi iktidara göre şekillenmektedir. Koza Grubu’nun kayyum tarafından yönetilmesi kararı hukuksuzluğun şahikasıdır. Bu durum yalnızca şirket sahibi için değil çalışanlar için de yapılan hukuksuzluktur. Türkiye seçimlere giderken tüm muhalif seslerin sustuğu bir ülke haline getirilmek isteniyor. Biz biliyoruz ki hukukun üstün olduğu bir devlet; vatandaşlarının güvenle yaşadığı, iş dünyasının işini rahat yaptığı ve uluslararası sermayenin güvenle geldiğidir. İşte CHP iktidarı ile hukuk yeniden üstün kılınacak ve bu ülkede yaşayan başta siyasetçiler olmak üzere her vatandaşa, kimliğe eşit uygulanacaktır.” dedi.

Kadın meslektaşlarının destek sözü ile mutlu olan Elif Doğan Türkmen, meslektaşlarının yeşil pasaport taleplerinin de takipçisi olacağını çünkü avukatların kamu görevlisi olmalarından dolayı bunu hak ettiklerini dile getirdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir