19 Nisan 2024 , Cuma
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen Esnafa Sicil Affını Sordu…

Türkmen Esnafa Sicil Affını Sordu…

Adana Milletvekili Elif Doğan TÜRKMEN, Başbakan Binali YILDIRIM’ın cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına gönderdiği soru önergesinde, referandum öncesi seçim yatırımı olarak vatandaşa müjdelenen sicil affının kağıt üzerinde kaldığını, işletmesini ayakta tutmakta zorlanan 1,5 milyon esnafımızın da içinde olduğu listedekilerin banka kapılarından yine eli boş döndürüldüğünü dile getirdi.
Adana’da her fırsatta esnaf ve vatandaş ile bir araya gelerek sorunlarını dinleyen, çözüm önerileri üreten Elif Doğan TÜRKMEN, tüm esnafın ağız birliği etmişçesine aynı sorunlara değindiğini belirtti ve daha yasa çıkmadan esnafa sicil affı müjdesini “hayırlı olsun” ifadesi ile veren Başbakan’a, “KOSGEB kredileri balonu nasıl söndüyse bu balon da çabuk söndü. Sicil affı yasasına güvenerek bankaya giden esnaf yine eli boş dönüyor. Bankalar yasaya rağmen esnafı kapısından geri çeviriyor” dedi.
ESNAF BANKA KAPISINDAN YENİ HAYAL KIRIKLIKLARI İLE DÖNÜYOR
Yasadan faydalanıp temiz bir başlangıç yapmak için bankalara giden esnafın, bankadan temiz bir sicil ile değil yeni hayal kırıklıkları ile ayrıldığını kaydeden Elif Doğan TÜRKMEN, Başbakan’a şu soruları yöneltti:
– ESNAFIN BU MAĞDURİYETİNİ GİDERECEK MİSİNİZ?
– ESNAFIMIZA BOŞ HAYAL SATMAKTAN NE ZAMAN VAZ GEÇECEKSİNİZ?

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir