25 Nisan 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Türkmen: “14 milyon kadın şiddet görüyor”…

Türkmen: “14 milyon kadın şiddet görüyor”…

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, erkek şiddetine sert çıkarak,her iki kadından birinin şiddet gördüğünü söyledi. Türkmen, “Türkiye’de 14 milyona yakın kadın şiddet görüyor” dedi.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Uluslar arası Dayanışma Günü nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adına yaptığı konuşmada, hükümetin kadına şiddeti önleme politikasını ‘Cezasızlık kültürünü’ beslediğini ileri sürerek, “Yaşananlar; toplumsal cinsiyet kaynaklı şidettir” dedi.
“KADIN CİNAYETLERİ YÜZDE 1400 ARTTI”
Konuşmasında, İstanbul Sözleşmesi’nin Türkiye’de kabul edildiği 2014 yılından bugüne, kadına şiddetin bırakın önlenmesini, kadın cinayetlerinde yüzde 1.400 artış olduğunu kaydeden Elif Doğan Türkmen, yapılan bilimsel araştırmalara göre, Türkiye’de yaklaşık her 2 kadından 1’inin şiddet gördüğünü söyledi. 2016 Aralık ayı nüfus verilerine göre Türkiye’de yaşayan 39 milyon 771 bin 221’i kadından 14 milyonunun şiddete uğruyor olmasının kabul edilemez olduğunu belirten TÜRKMEN, “bütün bunlar olurken bu ülkenin Meclis’i, Hükümet’i nerede, ne yapıyor, bu şiddeti önlemek için hangi tedbirleri alıyor” diye hesap sordu.
“BALIK BAŞTAN KOKAR”
Devletin başında bulunan Cumhurbaşkanının “Kadın ile erkeği eşit konuma getiremezsiniz, o fıtrata aykırıdır” ifadesini destekleyen kadına yönelik fütursuz söylemleri ve icraatlarının hükümet nezdinde kabul görmesinin kadına yönelik şiddet ateşinin en büyük körüğü olduğunun altını çizen Elif Doğan Türkmen, hükümetin bu konu ile ilgili acilen bir eylem planı oluşturması ve uygulamaya geçmesinin zaruri olduğunu belirtti.
HÜKÜMETİN KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME POLİTİKASI
YALNIZCA CEZASIZLIK KÜLTÜRÜNÜ BESLEMEKTEDİR
Toplumsal cinsiyet kaynaklı şiddetin önlenmesi için, kadının hakkı insanın hakkıdır demenin zamanının gelip geçtiğini belirten Elif Doğan Türkmen, “Hükûmet; kadının yaşam hakkını, eğitim hakkını, çalışma hakkını, sosyal ve ekonomik hakkını, bedeniyle ilgili karar alma hakkını güvence altına almalıdır. Almalıdır ki Türkiye’ye demokrasi gelsin. Bir ülkede cinsiyetler arasında eşitlik yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Demokrasinin olmadığı ülkede hiçbir cinsiyetin mutlu olma şansı yoktur” sözlerine devamla; “Bu ülkenin kadınları Biz; asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Türkiye; Kadınların yani Bizim mücadelemizle muasır medeniyetler seviyesine gelecek. Bu ülkeye demokrasi biz kadınlarla gelecek. Çünkü Başaracağız” dedi.
Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen; Meclis Kürsüsündeki sözlerini tüm Kadınlara atfen Adnan Yücel’in şiirinden şu satırlarla sonlandırdı:
“Bitmedi daha sürüyor o kavga ve sürecek Yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.”

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir