28 Mart 2024 , Perşembe
Ana Sayfa / Bölgesel / Tümer, “Kentsel dönüşümde vatandaş çıkarı esastır”

Tümer, “Kentsel dönüşümde vatandaş çıkarı esastır”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, İnşaat Mühendisi Zülfikar İnönü Tümer, kentsel dönüşümün vatandaş odaklı olması gerektiğini vurguladı.
Adana’nın Yüreğir İlçesine bağlı Köprülü Mahallesi’nde 6306 sayılı kanun kapsamında riskli alan olarak ilan edilen 29 hektarlık bölüm içerisinde yapılacak uygulamalara ilişkin vatandaşların talebi üzerine mahalle sakinleriyle bir araya gelen Tümer, “Kentsel dönüşüm beton binaların üst üste konulmasıyla olmaz. Vatandaşın bahçeli müstakil evleri riskli alan olarak gösteriliyorsa tüm hakları ve yaşam tarzları göz önüne alınarak hareket edilmeli” diye konuştu.
Adana Balkan Türkleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği’nde Başkan Oktay Ulaşan ve Köprülü mahallesi sakinleriyle görüşen Tümer, riskli alan ilan edilen bölgedeki vatandaşların kendilerine yeterli bilgi verilmemesinden kaynaklanan yakınmalarını dinledi.
EN GÜZEL YERLERDEN BİRİ
Vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkilendirmesi sonucu Büyükşehir Belediyesi ile pazarlık aşamasına geldiklerini ancak kendi evlerini, arsalarını gözden çıkarırken bir de üstüne borçlanarak ev sahibi olmak istemediklerini dile getirdi. Vatandaşların ne yapacağını bilemez halde olduğunu kaydeden Dernek Başkanı Oktay Ulaşan, mahalle sakinlerinin dönüşüme onay verdiğini ancak hak ve hukuk çerçevesinde gerçekleşecek dönüşüm istediğini, Köprülü mahallesinin Adana’nın en güzel yerleşim yerlerinden biri olduğunu, bu nedenle gerçekleşecek çalışmanın mahallede ikamet eden vatandaşların lehine bir durum teşkil etmesi gerektiğini vurguladı.

YERİNDE DÖNÜŞÜME İŞARET ETTİ
Konuyla ilgili belediye yetkilileriyle anında bir görüşme yapan ve idare ile vatandaş arasında sağduyulu bir sonuca varılması için elinden geleni yapacağını kaydeden Tümer, “Buradaki gelişmeyi siyasi olarak ele almıyorum. Vatandaşımızın haklı taleplerinin görmezden gelinmesine razı olamayız. Kentsel dönüşümün odağında insan olmalı. Dikey beton bloklar yerine yatay ve mahalle kültürünü, komşuluk ilişkilerini zedelemeyecek, yerinde bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesinden yanayım. Ayrıca müstakil, bahçeli evlerinden edilecek halkımızın bir de büyük paralarla borçlandırılarak ev sahibi yapılmasının önüne geçilmeli” diye konuştu.
TÜMER’DEN VATANDAŞA ÖNERİLER…
Tümer, mahalle sakinlerinin kendi taşınmazları ile dönüşüm sonrası vaat edilen binanın teknik özelliklerini bilmesi ve karşılaştırması gerektiğini, sunulan imkanları beğenmedikleri takdirde kurdukları dernek ve bir avukat vasıtasıyla hukuki bilgiler ışığında görüşme yapmalarını önerdi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Adana’da parkta kadının düğün takıları çalındı…

Olay, 25 Mart günü Sarıçam ilçesine bağlı Orhangazi Mahallesi’ndeki çocuk parkında meydana geldi. İddiaya göre, Nur …

Adana’da çikolata yağı yüklü tırda çıkan yangın söndürüldü

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu Ceyhan batı gişelerinde, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen 33 ALS 668 plakalı tır seyir halindeyken alev aldı.İhbar …

“Çocuklarıma Da Bu İşi Yaptıracağım”

Adana’nın merkez ilçelerindeki neredeyse tüm trafik ışıklarında sürücülere zor anlar yaşatan gençler, otomobilin camını sildirmeyen …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir