23 Nisan 2024 , Salı
Ana Sayfa / Bölgesel / Tümer: “İstikrarlı Bir Tarım Politikası Oluşturmalıyız”…

Tümer: “İstikrarlı Bir Tarım Politikası Oluşturmalıyız”…

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, dünyanın birçok ülkesinin tarım sektörüne ve çiftçiye verdiği desteklerle öne çıktığını, bazı ülkelerin de tarımla kalkındığını vurguladı.

Adana’da düzenlenen Uluslararası Tarım Fuarı’nı CHP Adana Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Ulaş Çetinkaya ile birlikte gezen Tümer, TÜYAP Adana Bölge Müdürlüğü yetkililerinden fuarla ilgili bilgi aldıktan sonra standları gezdi. Fuarların düzenlenmesinin önemine işaret eden Tümer, fuarların Adana ekonomik ve sosyal yaşamına bir hareketlilik getirdiğini söyledi. Tümer, özellikle Adana’nın verimli tarım topraklarında kaliteli ürün yetiştiren çiftçinin destekten yoksun kaldığına işaret etti.

Narenciye, turunçgil, yaş sebze-meyve, pamuk, buğday, soya, mısır, ayçiçeği ve yer fıstığının yanı sıra Türkiye’de yetişen bir çok ürüne ev sahipliği yapan Çukurova Bölgesi’nde birinci sınıf verimli tarım arazilerinin de yok edilmeye yüz tuttuğunu ifade eden Tümer, “Tarım ülkesi olarak adlandırılmamıza rağmen tarım ve hayvancılıkta dışa bağımlı bir ülke konumunda olmamız üzüntü vericidir. Çiftçimizin girdi maliyetlerinin düşürülmesi, pazarlama sorununun aşılması ve dünya ile rekabet edebilir hale gelebilmesi için istikrarlı bir tarım politikası oluşturmamız gerekiyor” dedi.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir