24 Nisan 2024 , Çarşamba
Ana Sayfa / Bölgesel / Tümer, Ceyhan’da vatandaşların derdini dinledi…

Tümer, Ceyhan’da vatandaşların derdini dinledi…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana’nın tüm ilçelerine yaptığı ziyaretleri sürdürüyor. Bu kapsamda Ceyhan İlçe Örgütü’nde partilileriyle buluşan Tümer, Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar ve Yönetim Kurulu Üyeleriyle, birçok mahalle ve köyde vatandaşlarla buluştu.
Ceyhan ilçesine bağlı Mustafabeyli’deki ilk durağında Mustafabeyli Eski Belde Belediye Başkanı Ferhat Keten ve Mustafabeyli Mahalle Muhtarı Mahmut Buldu, işçi, esnaf, çiftçi ve emeklilerle bir araya gelen Tümer, ziyaretinin siyasi bir çalışma olarak değerlendirilmemesini istedi. Tümer, “Seçimden seçime hatırlanmaktan haklı olarak şikayet eden vatandaşlarımızla hiçbir hesabımız olmadan buluşmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Mustafabeyli’nin ardından köy statüsünden mahalleye dönüştürülen Çataklı, Burhanlı, Yenikent ve Birkent’te hemşehrileriyle buluşan Tümer, Çataklı’da kurulu ve üç mahalledeki çocukların eğitim-öğretim gördüğü ortaokulun kapatılarak taşımalı eğitime geçileceği yönündeki şikayeti değerlendirdi. Mahalle muhtarından yeterli öğrenci sayısının olduğuna ilişkin aldığı bilgiden sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü’yle görüşen Tümer, köylülere müjde verdi. Tümer, “Yeterli öğrenci sayısı olduğu için ortaokul bölümü kapatılmayacak. Amacımız bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Vatandaşın sorununun çözülmesi herkesten çok bizi mutlu eder” diye konuştu.

Milletvekilliğinin gereği olarak vatandaşların sorunlarını yerinde tespit etmek istediğini vurgulayan Tümer, mısır ve buğday üreticisine ödenen desteklerin yarı yarıya düşürülmesi şikayetleri karşısında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürüyle görüşme gerçekleştirdi. Yetkililerin konuyla ilgili çalışma yapacağını bildirdiğini ancak destekleri yarı yarıya düşen çiftçinin bu sorunun çözülmesini istediğini, hasadın başladığı şu günlerde taban fiyatın da açıklanmasını beklediğini ifade eden Tümer, “TMO, geçmiş yıllarda taban fiyatı geç açıklayarak çiftçiye büyük mağduriyet yaşattı. Yaptığım görüşmede hem taban fiyatı hem de çiftçinin ürününü rahatlıkla depolayabilmesi için girişimlerde bulunulması gerektiğini belirttim. Yetkililerin çiftçileri mağdur etmeyeceklerine dair verdikleri sözü yerine getirmelerini diliyorum” dedi.
İşsizlikten dolayı büyük yara alan Adana’da patates ve soğan üreticisinden sonra karpuz üreticisinin de büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Tümer, Türkiye’nin gerçekçi bir tarım politikası olmadığını ifade etti. Tümer, “Çiftçi büyük zorluklar yaşıyor ancak önümüzdeki ayların çiftçi için daha büyük zorluklara gebe olduğu görülüyor. Bu nedenle bir an önce önlem alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Hakkımızda zafer

Ayrıca Kontrol Et

Çaldığı Ciple İki Araca Çarpan Şüpheli Yakalandı…

Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, çaldığı ciple park halindeki iki araca çarpan şüpheli ile kendisine yardım …

19 yıl hapis cezası olan firar hükümlü yakalandı…

Adana’da uyuşturucu ticareti suçundan kesinleşmiş 19 yıl hapis cezası bulunan firar hükümlü Seyhan Polisi tarafından …

Kadir Aydar 2. kez Başkanlık koltuğuna oturdu…

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Ceyhan’da aday gösterdiği Kadir Aydar, mazbatasını alarak ikinci kez görevine başladı. Halkın …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir